Veronika Zuzulová si zlomila pri slalome rebro

Veronika Zuzulová skončila v slalome v Levi piata napriek tomu, že jazdila so zlomeným rebrom.
Veronika Zuzulová skončila v slalome v Levi piata napriek tomu, že jazdila so zlomeným rebrom. (Autor: TASR)
TASR|24. nov 2008 o 10:00

Piate miesto Veroniky Zuzulovej v úvodnom slalome Svetového pohára nabralo ďalší rozmer.

Frisco/Vail. Piate miesto Veroniky Zuzulovej v úvodnom slalome Svetového pohára nabralo ďalší rozmer - po víkende je známe, že ho dosiahla so zlomeným rebrom! Túto diagnózu nekompromisne určili špecialisti na klinike v coloradskom Vaile.

Slovenská lyžiarka, pripravujúca sa v neďalekom Friscu na zámorské súťaže, mala v uplynulých dňoch silnejúce bolesti a tak sa v nedeľu podrobila komplexnejšiemu vyšetreniu. Po ňom sa zjazdársky minitím rozhodol vynechať sobotňajší obrovský slalom SP v Aspene, Zuzulová, ak jej to vôbec zdravotný stav dovolí, bude štartovať len v nedeľňajšom slalome. V tíme zvažujú aj ďalšie kroky, v pôvodnom pláne je absolvovať slalomy severoamerickej série NorAm (obdoba Európskeho pohára) a na starý kontinent letieť "na Mikuláša". Lenže situáciu komplikuje aj fakt, že pretekárka momentálne nemá garantované miesto v business class, čo je vzhľadom na jej stav nevyhnutné.

Zuzulová nedokončila obrovský slalom

Zuzulová priletela už do USA pred týždňom "dolámaná" z nepohodlnej ekonomickej triedy a netušiac, že má aj faktickú zlomeninu. Tak či tak bola v nezávideniahodnom stave, letela na druhý deň po tom, ako si nepríjemne narazila bok a udrela hlavu po páde ráno dve hodiny pred súťažou SP vo fínskom Levi. Po 5. slalomovom mieste pre bolesti nezúfala, naopak považovala za dobré, že sa mohla prepraviť priamo do Ameriky. Namiesto pokojného oddychu prvých dní však prišli komplikácie, k silnejúcim bolestiam z pomliaždenín sa po prílete pridal aj krk. Z prvého slalomového tréningu tak veľa nebolo a lepšie nedopadol ani obrovský slalom - Zuzulová so slzami v očiach to po štvrtej jazde ukončila.

Zrušilo to aj plány tímu na možnosť výdatného tréningu super-G. "Obrák" trénovala v týždni s Chorvátkami, Američankou Sarah Schlepperovou a Češkou Šárkou Záhrobskou.

"Šla len tri jazdy a išla tesne za najrýchlejšou Šárkou. Mala pichanie v chrbte, keď išla naplno. Keď sme šli tri jazdy slalomu, žiadna sa k nej časom ani nepriblížila. V slalome je to lepšie, fáza uvoľnenia je tam krátka. Ale viac sa nedalo, v obráku sa jej včera vrátili bolesti, takže teraz bude pár dní oddychovať a pôjde v Aspene len slalom," informoval TASR tréner Timotej Zuzula.

Slovenka predviedla malý športový zázrak

Jeho dcéra za Severným polárnym kruhom predviedla malý športový zázrak. O ňom sa dalo hovoriť aj pri pôvodnej diagnóze, ktorú rakúsky lekár v Levi narýchlo stanovil ako narazené rebrá.

Teda zranenie, ktoré v roku 2007 slalomovú suverénku Marlies Schildovú negatívne poznamenalo v boji o titul na MS, ktorý jej tesne uchmatla Záhrobská. História zjazdárskeho športu však v Levi zaznamenala ojedinelý prípad, keď špičkové umiestnenie v pretekoch SP dosiahla čerstvo "dochrámaná" lyžiarka so zlomeným rebrom, pomliaždeninami a otrasom po údere do hlavy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Veronika Zuzulová si zlomila pri slalome rebro