Verón skritizoval trénera Maradonu

Juan Sebastián Verón (vpravo)  s Carlosom Tevezom
Juan Sebastián Verón (vpravo) s Carlosom Tevezom (Autor: TASR/AP)
TASR|13. aug 2010 o 08:29

Argentínsky futbalový stredopoliar Juan Sebastián Verón si mesiac po skončení XIX. majstrovstiev sveta v JAR neodpustil kritiku na Diega Maradonu.

BUENOS AIRES. Argentínsky futbalista Juan Sebastian Veron po mesačnom mlčaní podrobil kritike takmer každý aspekt trénovania Diega Maradonu počas tohtoročných MS v JAR.

Vo štvrtkovom rozhlasovom interview Veron spochybnil Maradonovo nasadzovanie hviezdy FC Barcelona Lionela Messiho a povedal, že argentínsky stred poľa bol nevyvážený, čo pre Messiho predstavovalo problém. Argentína na šampionáte stroskotala vo štvrťfinále v súboji s Nemeckom, ktoré tímu "Albiceleste" uštedrilo zahanbujúcu prehru 0:4.

"Messi nie je zvyknutý pohybovať sa a prijímať prihrávky v blízkosti stredového kruhu. Je ťažké od neho žiadať, aby viedol loptu na kopačke 50 metrov, predovšetkým, keď pred ním stoja súperovi hráči. Na toto on nie je zvyknutý a to sa aj ukázalo. Bolo to vidieť na jeho tvári. V tých zápasoch vyzeral nesvoj. On nikdy nebude Maradonom. Má vlastný štýl, a aby podal svoj najlepší výkon, potrebuje podporu od spoluhráčov. Niekedy sa mu jej dostane, inokedy zas nie," uviedol Veron pre stanicu La Red.

Bývalý stredopoliar Manchestru United a Interu Miláno ďalej povedal, že ho dostalo do rozpakov vysedávania na lavičke počas šampionátu. Podľa jeho slov to bolo v rozpore s tým, čo mu Maradona prisľúbil pred MS, a síce, že on bude špílmachrom. "V jednu chvíľu mi povedal, že chce, aby som bol argentínskym Xavim. Nakoniec som sa však ocitol mimo hry, čo bolelo," posťažoval sa Veron, odkazujúc na Xaviho Hernandeza, dirigenta hry aktuálnych majstrov sveta Španielov.

Dlhoročný reprezentant, ktorý tiež skritizoval Maradonovo rozhodnutie hrať na troch stredopoliarov, vyjadril želanie, že sa s "božským Diegom" bude môcť o jeho taktických manévroch porozprávať aj osobne.

Tevez uvažuje nad koncom kariéry

Vypadnutie argentínskej futbalovej reprezentácie už vo štvrťfinále tohtoročného svetového šampionátu v JAR doteraz negatívne rezonuje v mysli útočníka Carlosa Teveza. Ten dokonca zvažuje ukončenie kariéry, ak sa neobnoví jeho zápal pre hru.

"Albiceleste" patrili na MS k favoritom na zisk celkového prvenstva, no pred bránami semifinále ich ráznym spôsobom zastavili Nemci po víťazstve 4:0. "Bola to najťažšia prehra, akú som kedy vo futbale zažil. Nie je však jednoduché povedať rodine, že chcem skončiť s futbalom. Čím ďalej, tým viac mám menej chuti pokračovať v Európe. Zostanem tu možno ešte dva či tri roky a vrátim sa domov," uviedol vo štvrtok Tevez v televíznom programe Estudio Futbol stanice TyC Sports.

"Uvidím, či ešte dokážem ďalej hrať. Je ťažké skončiť, no futbal ma už nerobí takým šťastným a nenapĺňa ma tak ako predtým. Nemôžem tých 0:4 dostať von z hlavy. Bol som presvedčený, že vyhráme. Sníval som o trofeji a triumfálnom návrate domov. Táto prehra ma hlboko zasiahla," dodal 26-ročný kanonier Manchestru City.

Tevez prehovoril o svojom trápení deň po tom, čo Argentína zdolala v prípravnom zápase v Dubline domáci výber Írska 1:0. Bol to vôbec prvý zápas juhoamerického mužstva pod vedením dočasného trénera Sergia Batistu. Prechladnutý Tevez sa zápasu nezúčastnil.

Nachádzate sa tu:
Domov