Veľký návrat Quebec Nordiques? Premiér provincie sa stretne s NHL

Oh My Hockey|20. nov 2021 o 07:50

Návrat Quebecu Nordiques do NHL si fanúšikovia pýtajú v podstate už od presťahovania pôvodného klubu do Colorada. Bol by veľkou udalosťou.

Nevedno, ako blízko či ďaleko k nemu sme. Pravdou ale je, že premiér frankofónnej kanadskej provincie, Francois Legault, pre RDS povedal, že vláda absolvuje v nadchádzajúcich mesiacoch stretnutia s komisárom ligy Garym Bettmanom, aby sa bavila o návrate NHL do Quebec City.

„Bavil som sa s pánom Bettmanom a dohodli sme si v nasledujúcich mesiacoch stretnutie. Ako biznismen sa musí pozrieť na to, kto je pripravený investovať. My máme v Quebecu vybudovanú arénu. Teraz chceme zistiť, aké kroky by boli potrebné na to, aby sme vrátili Nordiques do NHL. Myslím si, že sme schopní v provincii uživiť druhý tím,“ hovorí premiér.

Ďalšia expanzia NHL zrejme nepripadá v najbližšej dobe do úvahy, preto by muselo dôjsť k sťahovaniu niektorého z klubov.

Ako hlavný kandidát na presťahovanie sa spomína, pochopiteľne, Arizona Coyotes. V jej prípade sa hovorilo už aj o Houstone, ktorý však zrejme nie je o nič reálnejší ako Quebec. A hoci sa vrcholní predstavitelia organizácie dušujú, že v štáte chcú zostať, nevedno, koľko polien pod nohy ešte dostanú. Posledným bolo to, že sa mesto rozhodlo vypovedať Coyotes zmluvu s Gila River Arenou.

Legault dodáva, že si všimol, že sa hokeju venuje čoraz menej mladých ľudí. O provincii hovorí ako o domove hokeja, ktorý je tu viac, ako šport.

Z toho dôvodu vytvoril provinčný výbor pre hokej. Jeho predsedom bude Marc Denis, bude spolupracovať s ďalšími bývalými hokejistami, hokejistkami či rozhodcami. Má za úlohu preskúmať problémy a nakopnúť mládežnícky hokej.

Je zrejmé, že pre Legaulta hokej znamená veľa. Návrat Nordiques sa však za posledné desaťročia nepodarilo zrealizovať, preto presvedčiť NHL bude ťažším orieškom.

Pôvodní Nordiques hrali v NHL medzi rokmi 1979-1995, načo sa presťahovali do Colorada a až tam dokázali vyhrať Stanleyho pohár. Dodnes je za jednu z najväčších hokejových legiend v meste považovaný Peter Šťastný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veľký návrat Quebec Nordiques? Premiér provincie sa stretne s NHL