Velez-Zuzulovú a Vlhovú čaká v Amerike kolotoč. Zvíťazí najsilnejšia, tvrdí Shiffrinová

Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová.
Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Juraj Berzedi|10. mar 2017 o 12:01

Na Veroniku Velez-Zuzulovú a Petru Vlhovú čaká náročná zjazdovka v Squaw Valley.

BRATISLAVA. Keď ako dieťa išla na lyžiarske sústredenie, často spávala v stane. Ubytovanie v hoteli si jej rodičia nemohli dovoliť. Počas úspešnej kariéry viackrát bojovala so Slovenskou lyžiarskou asociáciou.

Napriek tomu píše Veronika Velez-Zuzulová výnimočný lyžiarsky príbeh, ktorý zatiaľ pokračuje. Po sklamaní na majstrovstvách sveta v St. Moritzi, kde útočila na medailu, no smoliarsky vypadla v druhom kole slalomu, ju čakajú preteky Svetového pohára v americkom Squaw Valley.

Na Shiffrinovú potrebuje šťastie

Skúsená slovenská lyžiarka sa už dlhšie pohráva s myšlienkou, že po tejto sezóne ukončí kariéru. Ak by sa tak stalo, čakajú ju vo Svetovom pohári posledné dva slalomy.

Úvod trate je ako kolotoč, ktorý trvá 45 sekúnd. A potom zistíte, že ste len na začiatku. Musíte vydať všetku svoju energiu a na konci sa pýtate, či sa to vôbec raz skončí.


Mikaela Shiffrinová

Oba sa konajú v USA. Predposledný slalom sezóny sa pôjde v sobotu v Kalifornii v lyžiarskom stredisku Squaw Valley.

O týždeň neskôr 18. marca je na programe slalom v rámci finále Svetového pohára v Aspene.

„Som druhá v hodnotení slalomu a budem bojovať, aby som si túto pozíciu udržala. Ak sa to podarí, sezóna bude pre mňa výborná,“ vyhlásila 32-ročná Bratislavčanka po svetovom šampionáte.

Na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú stráca 145 bodov. Zá víťazstvo v pretekoch SP sa udeľuje 100 bodov.

„Mikaela je silná pretekárka a odstup je značný. Musela by som mať obrovské šťastie, aby som ju predbehla,“ komentovala Velez-Zuzulová svoje šance na malý krištáľový glóbus za slalom.

Skončí sa to raz vôbec?

V Squaw Valley zažije Velez-Zuzulová spolu s krajankou Petrou Vlhovou svoju súťažnú premiéru. Preteky Svetového pohára sa totiž do Kalifornie vracajú po devätnástich rokoch.

Na legendárnej zjazdovke Red Dog sa súťažilo aj na olympijských hrách 1960 či na majstrovstvách sveta o deväť rokov neskôr.

„Je to jedno z najmodernejších stredísk na svete. Každá jazda je tu iná. Nikdy neviete, čo vás čaká. Tieto preteky ukážu, kto v lete najtvrdšie trénoval, kto je najsilnejší a kto má najlepšiu techniku,“ vravela Shiffrinová pre webovú stránku podujatia.

„Úvod trate je ako kolotoč, ktorý trvá 45 sekúnd. A potom zistíte, že ste len na začiatku. Musíte vydať všetku svoju energiu a na konci sa pýtate, či sa to vôbec raz skončí,“ priblížila hviezdna Američanka.

Vlhová získala doteraz vo Svetovom pohári v slalome 311 bodov a v celkovom hodnotení je na šiestom mieste.

Prvé kolo pretekov sa začína o 19.00 SEČ, druhé kolo príde na rad o 22.00. Priamy prenos vysiela RTVS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Velez-Zuzulovú a Vlhovú čaká v Amerike kolotoč. Zvíťazí najsilnejšia, tvrdí Shiffrinová