Vedenie NHL malo Cháru potrestať, tvrdia kanadskí fanúšikovia

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
TASR|20. mar 2011 o 12:00

Hokejoví fanúšikovia v Kanade vyjadrili svoju nespokojnosť so súčasnou situáciou v zámorskej NHL, v ktorej sa v uplynulých mesiacoch premnožili hrubé a násilné fauly.

Hokejoví fanúšikovia v Kanade vyjadrili svoju nespokojnosť so súčasnou situáciou v zámorskej NHL, v ktorej sa v uplynulých mesiacoch premnožili hrubé a násilné fauly.

NEW YORK. Z posledného prieskumu agentúry Angus-Reid vyplýva, že viac než 80 percent Kanaďanov verí, že hokej by bol lepším športom, keby boli údery na hlavu úplne zakázané.

Prieskum, ktorý si objednal týždenník Maclean's, vykonali od 9. do 11. marca v Kanade na vzorke 1000 dospelých ľudí. Jeho výsledky ukazujú, že až 60 percent opýtaných si myslí, že profesionálny hokej sa za posledných päť rokov stal násilnejším športom.

Chárov tvrdý zákrok

Vedenie bolo príliš zhovievavé, myslia si fanúšikovia

Agentúru zaujímal aj názor fanúšikov ohľadne zákroku kapitána Bostonu Zdena Cháru na montrealského Maxa Paciorettyho. Dve tretiny opýtaných sa vyslovilo, že vedenie NHL bolo príliš zhovievavé, keď sa rozhodlo neudeliť slovenskému obrancovi žiadny disciplinárny postih za zákrok, ktorý viedol k zlomenine krčného stavca a otrasu mozgu kanadského krídelníka.

Ako je známe, Pacioretty po strete s Chárom nešťastne narazil hlavou do rámu plexiskla oddeľujúceho striedačky a zo štadióna ho museli odviezť sanitkou do nemocnice. Napriek prvotným pesimistickým prognózam lekárov by sa do zostavy Canadiens mohol vrátiť v play off.

Z ďalších výsledkov ankety vyplýva, že 34 percent opýtaných by sa v prípade pokračujúceho stavu v NHL snažilo odhovoriť svoje deti od hrania hokeja, takisto asi jedna tretina by bola rada, keby ich deti pozerali menej hokejových zápasov ako v súčasnosti a asi 29 percent ľudí by sa snažilo obmedziť nákup produktov, ktoré slúžia na podporu profesionálneho hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedenie NHL malo Cháru potrestať, tvrdia kanadskí fanúšikovia