Van Gaal: Valencia je pre Garyho Nevilla významným krokom

Gary Neville pózuje fotografom na štadióne Mestalla vo Valencii.
Gary Neville pózuje fotografom na štadióne Mestalla vo Valencii. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. dec 2015 o 19:35

Počas futbalovej kariéry bol dlhoročnou oporou Manchestru United. Teraz si Gary Neville vyskúša aj trénerský angažmán. Dohodol sa so španielskou Valenciou.

MANCHESTER. Tréner futbalistov Manchester United Louis van Gaal si myslí, že niekdajší hráč klubu Gary Neville stojí pred veľkou výzvou, čo sa týka koučovania španielskeho tímu FC Valencia.

Ako je známe, štyridsaťročný Angličan sa v stredu stal novým trénerom mužstva zo štadióna Mestalla po tom, ako pred niekoľkými dňami skončil vo funkcii Portugalčan Nuno Espirito Santo.

Neville dostal zmluvu do konca tejto sezóny. Jedným z asistentov bude jeho mladší brat Phil.

"Valencia je v Španielsku veľmi veľký klub s bohatou históriou. Získala množstvo trofejí. Pre Garyho je to významný krok a veľká výzva. Teším sa z toho a zároveň som veľmi zvedavý, ako si bude počínať," vyhlásil podľa BBC Sport Van Gaal.

gary_res.jpg

Neville má vo Valencii za sebou úvodnú tlačovú konferenciu. FOTO - SITA/AP.

"Spočiatku to bude mať veľmi ťažké. Nehovorí po španielsky. Nablízku však bude mať brata Phila, ktorý týmto jazykom rozpráva plynule," doplnil Van Gaal.

Gary Neville zažije súťažnú premiéru v stredu 9. decembra v Lige majstrov doma proti francúzskemu tímu Olympique Lyon. Valencia ešte má šancu na postup z H-skupiny do jarného osemfinále LM, v horšom prípade zamieri z tretej priečky do šestnásťfinále Európskej ligy.

Garyho Nevilla už vo Valencii oficiálne predstavili.

Valenciu v sobotu čaká prestížny domáci ligový duel s FC Barcelona (20.30 h), lídrom Primera División po 13. kole. Súboj ešte odkoučuje Phil Neville.

Tím figuruje na deviatej priečke v 20-člennej tabuľke. Nazbieral devätnásť bodov za bilanciu 5-4-4 pri skóre 17:10.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Van Gaal: Valencia je pre Garyho Nevilla významným krokom