Van der Sar ešte nevie, či bude pokračovať v ManU

SITA|1. aug 2007 o 21:07

LONDÝN 1. augusta (SITA, AFP) - Futbalový brankár Manchestru United Edwin Van der Sar s rozhodnutím ohľadne ďalšieho zotrvania na Old Trafforde počká až do januára.

Van der Sarovi vyprší zmluva s aktuálnym anglickým šampiónom na konči blížiacej sa sezóny, holandský reprezentant sa však s jej predĺžením zatiaľ neponáhľa. Tridsaťšesťročný brankár v uplynulej sezóne výraznou mierou dopomohol "červeným diablom" k zisku ligového titulu a dostal sa aj do ideálnej jedenástky Premier League, na jej konci však musel zápasiť s poklesom formy - kritici mu vyčítali napríklad podiel na víťaznom góle Didiera Drogbu v predĺžení zápasu o Anglický pohár.

Van der Sar sľubuje, že po dlhšej letnej prestávke bude v nadchádzajúcej sezóne opäť vo forme. "Posledná sezóna bola náročná, ale mal som dlhú pauzu a teraz sa cítim dobre," vyjadril sa pre internetovú stránku ManU. "Nemyslím na to, čo sa stane, o mojej budúcnosti sa rozhodnem najskôr v januári. Ak chcete hrať za United, musíte byť vždy v najlepšej forme. Ak nie, stále tu je niekto, kto čaká na svoju šancu a je kedykoľvek pripravený vás nahradiť. Na konci uplynulej sezóny som nemal takú istotu ako v minulosti. Neviem prečo," priznala jednotka Manchestru a pokračovala: "Ale keď robíte chyby, hľadáte spôsob ako sa zlepšiť a vyhnúť sa im."

Kapitán holandskej reprezentácie a rekordér v počte štartov v národnom tíme verí, že letné akvizície Owen Hargreaves, Anderson a Nani dopomôžu ManU obhájiť ligový titul v blížiacej sa sezóne, uvedomuje si však potrebu dobrého začiatku. "Musíme začať suverénne, podobne ako minulú sezónu. Počas prvého týždňa odohráme tri zápasy. Dobrý štart bude dôležitý, inak by sme sa mohli dostať pod tlak," dodal vysoký gólman.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Van der Sar ešte nevie, či bude pokračovať v ManU