Van der Sar blízko k prekonaniu európskeho rekordu

SITA|19. feb 2009 o 15:34

Brankár anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Edwin van der Sar si v stredu pripísal v dohrávanom dueli Premier League proti Fulhamu (3:0) ďalšie čisté konto.

MANCHESTER. Brankár anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Edwin van der Sar si v stredu pripísal v dohrávanom dueli Premier League proti Fulhamu (3:0) ďalšie čisté konto v rade.

Holandský veterán neinkasoval už 1302 minút a má na dosah prekonanie európskeho rekordu Dannyho Verlindena spred 19-tich rokov. Belgický gólman FC Bruggy v roku 1990 nedostal gól celých 1390 minút, Van der Sarovi tak chýba na prekonanie tejto méty už "len" 89 minút a svoj zápis do historických tabuliek môže zavŕšiť v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Blackburnu Rovers.

Za európskeho rekordéra v počte minút bez inkasovaného gólu bol dlho považovaný Abel Resino z Atlética Madrid (1275 minút), no až podrobnejšie štúdie odhalili, že Verlinden si dokázal udržať čisté konto ešte o 105 minút dlhšie.

Na prekonanie svetového rekordu si bude musieť Van der Sar, momentálne v počte minút bez gólu na 6. priečke, ešte istú chvíľu počkať. Brazílčan Matos Filho Mazáropi totiž podľa internetovej stránky Eurosportu neinkasoval v rokoch 1978 a 1979 celkovo 1816 minút. Druhý v poradí, Egypťan Thabet El-Batal, nedostal gól 1442 minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Van der Sar blízko k prekonaniu európskeho rekordu