V Turecku odložili kvôli korupčnému škandálu štart ligy

Aziz Yildirim (vpravo).
Aziz Yildirim (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|25. júl 2011 o 19:43

V Turecku naďalej pokračuje vyšetrovanie veľkej aféry okolo ovplyvňovania futbalových zápasov.

ISTANBUL. Turecká futbalová federácia oznámila v pondelok ústami svojho prezidenta Mehmeta Aliho Aydinlara, že odkladá štart najvyššej súťaže Superligy na 9. septembra a druhá divízia začne o deň neskôr. Dôvodom odkladu je stále prebiehajúce vyšetrovanie veľkej aféry okolo ovplyvňovania zápasov.

Viac ako 30 ľudí už bolo obvinených a uväznených v za manipuláciu zápasov v dvoch najvyšších tureckých futbalových súťažiach. Najznámejším mužom je v rukách polície prezident úradujúceho šampióna istanbulského Fenerbahce Aziz Yildirim, no podozriví sú aj viceprezident a tréner ďalšieho klubu z hlavného mesta Besiktasu.

Podozrenie z ovplyvňovania padlo na 19 futbalových stretnutí v uplynulej sezóne, medzi nimi je aj duel posledného kola Superligy, v ktorom si Fenerbahce zabezpečil titul rozdielom skóre pred Trabzonsporom. Aféra šokovala tureckých futbalových fanúšikov, ktorí žiadajú odobratie titulu Fenerbahce. Držiteľ pohárovej trofeje Besiktas medzitým vrátil Turecký pohár futbalovej federácii až do prešetrenia všetkých podozrení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Turecku odložili kvôli korupčnému škandálu štart ligy