V tíme Švédska pre SP nechýbajú Lundqvist, Zetterberg či Sedinovci

Henrik Lundqvist by mal patriť medzi najväčšie švédske hviezdy na Svetovom pohári.
Henrik Lundqvist by mal patriť medzi najväčšie švédske hviezdy na Svetovom pohári. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. mar 2016 o 20:18

Všetci šestnásti nominovaní hráči pôsobia v NHL. Najväčšími hviezdami tímu Švédska na Svetovom pohári by mali byť Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, Nicklas Bäckström či Daniel a Henrik Sedinovci.

GREENBURGH. Tucet strieborných medailistov zo ZOH 2014 figuruje v predbežnej nominácii švédskej reprezentácie na septembrový Svetový pohár.

Severania sa budú spoliehať najmä na svoju brankársku jednotku Henrika Lundqvista, v obrane na Erika Karlssona, Olivera Ekmana-Larssona a v útoku na Nicklasa Bäckströma, Henrika Zetterberga či bratov Daniela a Henrika Sedinovcov.

V nominácii Švédska figuruje aj držiteľ Norrisovej trofeje Erik Karlsson.

V 16-člennom zozname prekvapujúco chýba obranca Dallasu John Klingberg, ktorý je aktuálne štvrtým najproduktívnejším švédskym hráčom v NHL.

Švédi majú v prvotnej nominácii dvoch brankárov, šiestich zadákov a ôsmich útočníkov. Z kádra, ktorý priviedol tím k olympijskému zlatu v Turíne 2006, je na súčasnej súpiske päť hráčov - Lundqvist, Niklas Kronwall, Zetterberg a Sedinovci.

zetterberg_res.jpg

Na súpiske figuruje aj hviezda Detroitu Henrik Zetterberg (vpravo). FOTO - TASR/AP.

Všetci nominovaní hráči pôsobia v zámorskej NHL.

Slabou stránkou tímu by podľa oficiálnej webstránky podujatia mohol byť nedostatok pravákov, iba traja zo štrnástich nominovaných korčuliarov držia hokejku napravo. Z toho dôvodu je prekvapujúca neúčasť pohyblivého obrancu Klingberga, ktorý je pravákom.

Vedenie švédskej reprezentácie oznámilo nomináciu v stredu na tlačovej konferencii v tréningovom centre newyorskej Madison Square Garden. Tímy musia skompletizovať súpisky na konečných dvadsaťtri mien do 1. júna.

Svetový pohár sa odohrá od 17. septembra do 1. októbra v hale Air Canada Centre v kanadskom Toronte. Švédi v základnej B-skupine narazia na Rusko, Fínsko a výber mladých severoamerických hviezd.

Predbežná nominácia Švédska na SP:

Brankári: Henrik Lundqvist (New York Rangers/NHL), Jacob Markström (Vancouver Canucks/NHL)

Obrancovia: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes/NHL), Victor Hedman (Tampa Bay Lightning/NHL), Niklas Hjalmarsson (Chicago Blackhawks/NHL), Erik Karlsson (Ottawa Senators/NHL), Niklas Kronwall (Detroit Red Wings/NHL), Anton Stralman (Tampa Bay Lightning/NHL)

Útočníci: Nicklas Bäckström (Washington Capitals/NHL), Loui Eriksson (Boston Bruins/NHL), Filip Forsberg (Nashville Predators/NHL), Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche/NHL), Daniel Sedin, Henrik Sedin (obaja Vancouver Canucks/NHL), Alexander Steen (St. Louis Blues/NHL), Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings/NHL)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V tíme Švédska pre SP nechýbajú Lundqvist, Zetterberg či Sedinovci