V St. Étienne sa anglických fanúšikov neobávajú

Anglickí fanúšikovia sa dostali do konfliktu s políciou aj v Lille.
Anglickí fanúšikovia sa dostali do konfliktu s políciou aj v Lille. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Sportnet|18. jún 2016 o 16:01

Bezpečnostné opatrenia zostanú na rovnakej úrovni, tvrdí šéfka tlačového oddelenia departmentu.

SAINT ÉTIENNE. Radnica vo francúzskom meste St. Étienne neplánuje posilniť bezpečnostné opatrenia v súvislosti s pondelňajším duelom medzi Slovenskom a Anglickom v základnej B-skupine na futbalových ME 2016 (10. júna - 10. júla)

Do mesta budú prúdiť tisícky fanúšikov oboch tímov. Zápas je označený ako vysoko rizikový, keďže história si pamätá zrážky medzi týmito dvoma tábormi.

Polícia tento týždeň použila slzný plyn na rozohnanie anglických priaznivcov v Lille. Bol to ich štvrtý incident na EURO 2016. Zatkli 36 mužov, ale výtržnosti nedosiahli rozsah problémov v Marseille, ktoré spôsobili Rusi a Angličania.

"Z tohto duelu nemáme prehnané obavy, Angličania v Lille nespôsobili veľké škody. Bezpečnostné opatrenia zostanú na rovnakej úrovni," citovala agentúra AP šéfku tlačového oddelenia departmentu Loire Karine Lanaudovú.

V St. Étienne nasadia 1100 policajtov a 839 príslušníkov súkromnej bezpečnostnej služby. Okrem toho zmobilizujú päťdesiatjeden vojakov.

V meste v deň zápasov zakázali predaj alkoholu od 22.00 h do nasledujúceho rána. V pondelok zatvoria všetky otvorené priestranstvá, kde sa konzumuje alkohol.

"Z bezpečnostných dôvodov zakážeme predaj alkoholu na verejnosti a požiadame hotelové, reštauračné a kaviarenské prevádzky, aby odstránili svoje terasy. Zabránime tým použitiu stoličiek a stolov ako zbraní," dodal najvyšší predstaviteľ oblasti St. Étienne Evence Richard.

Anglickí fanúšikovia v Lille použili aj svetlice.
Anglickí fanúšikovia v Lille použili aj svetlice. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)

Podľa agentúry AP dokonca minimálne jedno slovenské nacionalistické fanúšikovské zoskupenie vyzvalo svojich členov, aby si v Saint Étienne viac všímali anglických priaznivcov. A aby na nich 'poľovali'.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»V St. Étienne sa anglických fanúšikov neobávajú