V Ružomberku chcú 2 - 3 nových hráčov, lovia v českých vodách

SITA|15. jún 2007 o 12:24

RUŽOMBEROK 15. júna (SITA) - Futbalistov MFK Ružomberok, ktorí v piatok začali letnú prípravu na novú sezónu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08, trápila v uplynulom ročníku (najmä ...

RUŽOMBEROK 15. júna (SITA) - Futbalistov MFK Ružomberok, ktorí v piatok začali letnú prípravu na novú sezónu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08, trápila v uplynulom ročníku (najmä však v jeho jarnej časti) predovšetkým koncovka. Z majstrovského mužstva, ktoré v sezóne 2005/06 získalo aj Slovenský pohár, odišiel na začiatku sezóny na hosťovanie do nemeckého Hannoveru Erik Jendrišek, ktorého nahradil Róbert Rák z FC Nitra. Práve títo dvaja útočníci boli v ročníku 2005/06 najlepšími strelcami Corgoň ligy (s 21 presnými zásahmi). V januári sa navyše do Liberca vrátil český kanonier Jan Nezmar, ktorého nedokázali zastúpiť Peter Babnič, Marek Bakoš či najlepší strelec I. ligy Róbert Tomko. Z logického hľadiska je teda práve post útočníka pod Čebraťom najpálčivejším problémom. "My samozrejme vieme, ktoré posty sú pre nás najproblémovejšie. Nie je jednoduché nájsť vhodných zakončovateľov. Aj teraz sme mali v kádri najlepšieho strelca Corgoň ligy Ráka či najlepšieho strelca I. ligy Roba Tomka, no nedarilo sa im podľa predstáv. Dúfam, že v nastávajúcej sezóne to už bude lepšie a začne im to tam viac padať. Uvažujeme o dvoch - troch nových hráčoch, máme v hľadáčiku nejakých útočníkov z Česka, všetko je to však len v štádiu riešenia, takže konkrétne mená ešte spomínať nebudem," povedal pre agentúru SITA zástupca majoritného akcionára MFK Ružomberok Dušan Tittel. Bývalý generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a výborný obranca ďalej potvrdil, že v hráčskom kádri sa nechystajú žiadne prevratné zmeny ani smerom von. "Chceli by sme udržať toto mužstvo pokope, pretože si myslíme, že je tu dostatok kvalitných futbalistov. Na jar určite nepredvádzali to, čo v nich je, čo bolo spôsobené aj zraneniami a menšou psychickou pohodou. Skončil u nás akurát obranca Jiří Pospíšil, ktorý sa rozhodol odísť za rodinou späť do Česka a po hosťovaní sa vracia do Starej Ľubovne aj Peter Majný. Môžem potvrdiť, že o niektorých našich hráčov je záujem. Ide predovšetkým o Josefa Dvorníka, Igora Žofčáka, Ľuboša Hajdúcha, Miroslava Božoka či mladého Pavla Pilára, no nikto zatiaľ neprišiel s konkrétnou ponukou," vysvetlil Dušan Tittel.

Ružomberčania skončili v uplynulom ročníku na štvrtej priečke, čo určite nezodpovedalo ich predsezónnym ambíciám. Pred štartom ďalšej edície Corgoň ligy 2007/08 si však žiadne ciele čo sa týka umiestnenia nedávajú. "Chceli by sme nadviazať na dobré veci a stabilizovať káder. Našou snahou bude najmä hrať pekný a atraktívny futbal, ktorý by potešil divákov. Chceme, aby sa ľudia tešili z chlapcov, ktorých povzbudzujú. Plánujeme vytvoriť určitú vlastnú filozofiu klubu, založiť mladú akadémiu pre chlapcov z Liptova, Oravy a okolia, ktorí by u nás mohli rozvíjať svoj talent. A až ďalšia sezóna ukáže, či sa nám to všetko podarí a či budeme mať aj športové šťastie. Potom určite prídu aj výsledky a dobré umiestnenia," dodal Dušan Tittel.


Nachádzate sa tu:
Domov