V Reale sa obávajú, že im Mourinho pokazí imidž

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: SITA/AP)
TASR|17. nov 2010 o 13:30

Vedenie Realu Madrid sa obáva, že správanie trénera Jose Mourinha by mohlo poškodiť imidž klubu.

MADRID. Vedenie Realu Madrid sa začína báť správania trénera Joseho Mourinha, ktorého konflikty by mohli poškodiť meno španielskeho futbalového klubu.

Katalánsky denník Mundo Deportivo skonštatoval, že prezident Realu sa pre Mourinhove neustále konflikty s trénermi, rozhodcami a novinármi "bojí straty klubového imidžu." V utorok sa údajne uskutočnilo tajné stretnutie Mourinha, Pereza, generálneho riaditeľa Jorge Valdana a technického sekretára Miguela Pardezu "s cieľom znížiť napätie, ktorý v súčasnosti obklopuje Real Madrid" a trénera požiadali o "zmiernenie prejavu a váženie slov."

Mourinho dostal od španielskej federácie dvojzápasový dištanc za vylúčenie pre urážku rozhodcov v pohárovom dueli proti Ceute. Internetové stávkové kancelárie preto začali prijímať stávky na to, koľkokrát rozhodcovia v tejto sezóne portugalského trénera vykážu z lavičky. Počas dvoch rokov v Interi Miláno videl Mourinho červenú kartu dovedna osemkrát.

Podľa Messiho je ťažké pracovať s Mourinhom
Hráč španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi vyhlásil, že pracovať s trénerom Realu Madrid Josém Mourinhom by bolo veľmi ťažké. "Bolo by to zložité, nie? Ak by Mourinho prišiel do Barcelony, musel by rozprávať ináč. Nemám však proti nemu nič, ani proti nikomu inému, a ľudia, ktorí s ním pracujú, hovoria na jeho adresu len pozitívne," povedal hviezdny hráč Barcelony o Mourinhovi, ktorý v katalánskom klube pracoval začiatkom 90. rokov.

Messi, ktorý sa už veľmi teší na derby proti Realu Madrid, doposiaľ nikdy neskóroval proti mužstvu, ktoré viedol spomínaný portugalský kormidelník. "Doteraz sa tak nestalo, ale verím, že sa tak stane už 29. novembra v Barcelone," dodal 23-ročný futbalista.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»V Reale sa obávajú, že im Mourinho pokazí imidž