V prvej tretine sme strelili ešte jeden gól, sťažoval sa Cígerov asistent Šupler

Sprava Peter Čerešňák, Mário Bližňák a Dávid Skokan.
Sprava Peter Čerešňák, Mário Bližňák a Dávid Skokan. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|6. máj 2017 o 19:12

Hokejisti Slovenska zdolali Talianov až po predĺžení.

BRATISLAVA. Prílišná snaha – týmito slovami obhajoval Július Šupler slovenských hokejistov po výhre 3:2 po predĺžení proti Taliansku na MS v hokeji 2017. Slováci proti outsiderovi skupiny ešte 64 sekúnd pred koncom tretej tretiny prehrávali o gól.

O vyrovnanie sa postaral Libor Hudáček 59. minúte, v predĺžení rozhodol Peter Čerešňák. „Boli sme viac nabudení akoby bolo optimálne,“ pokračoval Šupler pre RTVS, ktorý je na šampionáte asistentom hlavného trénera Zdena Cígera.

Súpera výrazne prestrieľali

Slováci boli strelecky aktívnejší, v počte striel na bránu pokorili súpera 32:19. „Rozhodnúť sme mohli už v prvej tretine,“ priznal Šupler.

Slovenskí hokejisti mohli v stretnutí doplatiť aj na nevyužívanie presilových hier, nedokázali sa gólovo presadiť ani v jednej zo štyroch. „Už je to okaté, hráme v nich stále to isté,“ kritizoval už po druhej tretine Eduard Hartmann pre RTVS.

Pozrite si, ako Slováci zdolali Talianov: fotogaléria

7.5.2017

„Presilová hra je o majstrovstve jednotlivých hráčov. V nich je dôležité, ako svoje majstrovstvo ukázali,“ reagoval po stretnutí Šupler.

Hoci Slováci proti papierovo najslabšiemu tímu skupiny získali z troch možných bodov dva, Šupler ich chválil. „Ja si to cením, je to mladé mužstvo, v ktorom sú deviati nováčikovia,“ doplnil.

Rozhodovala psychika

Šupler sa po stretnutí sťažoval, že Slováci mali po prvej tretine vyhrávať už 2:0. „Dali sme v nej ešte jeden gól, ktorí nezaregistrovali ani hráči, ani rozhodcovia,“ narážal na situáciu z 13. minúty, keď mal veľkú príležitosť Michel Miklík, autor úvodného gólu. Ten strelil v 7. minúte.

Hrdinom stretnutia sa stal Peter Čerešňák, ktorý v predĺžení rozhodol o výhre Slovenska. „Bolo to skôr o hlave ako o zručnostiach. Ak by sme dnes prehrali, mrzelo by nás to,“ skonštatoval pre RTVS. „Mohol to byť pokojný zápas, ale nevyužili sme šance,“ dodal.

Slováci už v nedeľu 7. mája nastúpia na svoj ďalší zápas. O 20.15 h vyzvú Lotyšov, ktorí v prvom stretnutí zdolali Dánov 3:0.

„Mali by sme hrať proti nim takto, ako sme hrali dnes. Musíme byť však viac agresívni. Bude to trochu kvalitnejší duel z oboch strán a diváci si prídu na svoje,“ predznamenal brankár Július Hudáček pre RTVS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V prvej tretine sme strelili ešte jeden gól, sťažoval sa Cígerov asistent Šupler