V piatok možno riešenie hlavolamu "Tevez"

SITA|3. aug 2007 o 10:13

LONDÝN 3. augusta (SITA, AFP) - Nekonečný príbeh o futbalovej budúcnosti argentínskeho útočníka Carlosa Teveza by mohol už v piatok napísať svoju poslednú kapitolu. Jeho doterajší anglický zamestnávateľ ...

LONDÝN 3. augusta (SITA, AFP) - Nekonečný príbeh o futbalovej budúcnosti argentínskeho útočníka Carlosa Teveza by mohol už v piatok napísať svoju poslednú kapitolu. Jeho doterajší anglický zamestnávateľ West Ham United rezignoval na snahu udržať si hráča, ktorý sa najväčšiu mierou postaral o jeho záchranu v Premier League a vo štvrtok dal podľa agentúry AP súhlas s odstúpením od zmluvy a tým aj zelenú pre Juhoameričanov prestup do Manchestru United. Dohodu medzi zúčastnenými stranami musí ešte posvätiť vedenie súťaže a Anglickej futbalovej asociácie, ktorá sa o Tevezov osud zaujíma odvtedy, ako sa ukázalo, že Argentínčan mal podpísanú zmluvu aj s treťou stranou, čo britské futbalové zákony nedovoľujú. "Kladivári" by mali ako kompenzáciu za Teveza zinkasovať 1 - 3 milióny libier. Riešenie kauzy je zároveň súčasťou dohody medzi West Hamom a skutočným majiteľom práv na Teveza Kiom Joorabchianom, ktorý sa s "Hammers" súdil o 30 miliónov libier. Podobne ako jeho krajan a bývalý spoluhráč z Corinthians Javier Mascherano do Liverpoolu, aj Tevez má do Manchestru odísť na báze hosťovania.

Dvadsaťtriročný kanonier "Albicelestes" nedávno vyjadril túžbu obliecť dres Manchestru už v nedeľnom zápase anglického superpohára Community Shield proti FC Chelsea. Tento termín jeho debutu je však málo pravdepodobný. "Hrať za taký vynikajúci tím ako Manchester United bez predsezónnej prípravy považujem za príliš veľký hendikep. Som bojovník a nebojím sa žiadnej výzvy. Ale čaká ma naozaj ťažká porcia. Psychicky som pripravený nastúpiť za Manchester kedykoľvek, ale po dlhej sezóne na tom nie som fyzicky najlepšie," poznamenal Tevez pre britský denník Sun.


Nachádzate sa tu:
Domov