V novembri trojdielny ázijský súboj gigantov Federer - Sampras

SITA|23. máj 2007 o 12:43

HONGKONG 23. mája (SITA, AP) - Tri miesta na ázijskom kontinente budú v novembri svedkami exhibičných zápasov bývalej a súčasnej svetovej jednotky Peta Samprasa a Rogera Federera. Americko-švajčiarsky ...

HONGKONG 23. mája (SITA, AP) - Tri miesta na ázijskom kontinente budú v novembri svedkami exhibičných zápasov bývalej a súčasnej svetovej jednotky Peta Samprasa a Rogera Federera. Americko-švajčiarsky súboj dvoch kráľov wimbledonskej trávy, ktorí majú dovedna na svojom konte 24 (Sampras 14 - Federer 10) grandslamových titulov a 11 triumfov (7 - 4) z All England Clubu, sa uskutoční pravdepodobne na dvorcoch s tvrdým povrchom najskôr 20. novembra v zatiaľ neurčenom dejisku, nasledovať budú pri príležitosti osláv 50. výročia nezávislosti krajiny od britskej koloniálnej správy malajzijské Kuala Lumpur (22.11.), kde súčasne rozbiehajú tradíciu challengerového turnaja, a Macao (24.11.). Čínski usporiadatelia ako jediní zatiaľ potvrdili, že sa bude hrať na umelom povrchu v areáli Venetian Macau.

Obaja hráči sa v stretnutí na úrovni ATP stretli iba raz práve vo Wimbledone, v osemfinále ročníka 2001 Federer zdolal Samprasa 7:6 (7), 5:7, 6:4, 6:7 (2), 7:5. Zaujímavú konfrontáciu dvoch generácií tenisových velikánov zorganizovala spoločnosť IMG Tennis Asia. Tridsaťpäťročný Američan, ktorý sa s profesionálnou scénou rozlúčil v roku 2002, hru súčasnej svetovej jednotky pozná aj zo spoločného tréningu, v marci sa Federer pripravoval na turnaj v Indian Wells na dvorci v Samprasovom sídle v Los Angeles. "Niet pochýb, že je to skvelý hráč. Ale tým sa rozhodne nebudem zaťažovať. Budem si hrať svoj tenis," povedal Sampras a naznačil aj stratégiu proti o desať rokov mladšiemu Švajčiarovi: "Roger nemá veľa slabých miest. Budú to stretnutia, v ktorých sa ho pokúsim zdolať svojou silou a predovšetkým dobrým podaním."

Sampras sa začiatkom mája po piatich rokoch prvý raz objavil pred divákmi na kurte a na veteránskej úrovni vyhral turnaj Champions Cup v Bostone. V júli ho slávnostne uvedú do medzinárodnej tenisovej Siene slávy.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V novembri trojdielny ázijský súboj gigantov Federer - Sampras