V Maribore zrušili preteky. Slovenky ostanú bez bodov

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi, TASR|31. jan 2016 o 09:57

Po dojazde do cieľa boli slovenské lyžiarky spokojné. O polhodinu neskôr sa ich radosť rozplynula. Kvôli nevhodnému počasiu súťaž nepokračuje.

MARIBOR. Po jazde Rakúšanky Kathariny Thruppeovej so štartovým číslom 24 ostali diváci v šoku. Organizátori zrušili preteky.

Veronika Velezová -Zuzulová figurovala na štvrtom mieste a jej mladšia krajanka Petra Vlhová bola dokonca tretia.

gk__7431_r2904.jpg

Veronika Velezová - Zuzulová. FOTO SME - Gabriel Kuchta

Na vedúcu dvojicu Wendy Holdenerová a Šárka Strachová, ktoré zajazdili rovnaký čas strácala skúsenejšia Slovenka 30 stotín a Vlhová zaostávala len o 9 stotín sekundy. Obe mali preteky rozbehnuté na výborný výsledok.

Vlhová: Bola to kvalitná jazda

„Z môjho pohľadu to bola kvalitná jazda, hoci na začiatku som sa nevedela chytiť. Druhé kolo bude náročnejšie. Pôjdem na konci štartového poľa a zákonite budem mať horšiu trať. Pôjdem však naplno a posnažím sa spraviť dobrý výsledok,“ uviedla Vlhová tesne po svojej jazde.

Po odjazdení najlepšej sedmičky sa spustil jemný dážď. „Dážď môže ovplyvniť viditeľnosť na trati. Treba sa tomu prispôsobiť a lyžovať, akoby bolo slnko,“ dodala liptovská rodáčka. „Druhé kolo v daždi? To by malo pomôcť,“ dodala Zuzulová.

Sklamaní fanúšikovia

Následne sa vyjadrila aj k náročným podmienkam, ktoré panujú na zjazdovke. „Prvá časť bola v dobrom stave, ale v strede som sa borila. Vytvoril sa tam cukor. V závere sa mi išlo opäť dobre. Podľa mňa sú podmienky na hrane regulárnosti,“ vraví bratislavská rodáčka.

gk__7504_r9700.jpg

FOTO SME - Gabriel Kuchta

Jej slová sa potvrdili. Stovky slovenských fanúšikov, ktoré cestovali za ich obľúbenkyňami ostali v nemom úžase.

Tretia Slovenka Barbara Kantorová so štartovým číslom 63 sa ani nedostala na trať.

O tom, či sa preteky budú nahrádzať sa rozhodne až neskôr. Slovenskí diváci by nenamietali, keby sa náhradný slalom uskutočnil v Jasnej. Riadne kolo Svetového pohára zavíta do Jasnej 5. - 6. marca.

Slovenské stredisko sa bude o náhradný slalom za Maribor uchádzať.

JASN sa bude uchdza o zruen slalom v Maribore.Zstupcom FIS sme tto monos ponkli priamo na mieste. Atle...

Posted by Ski World Cup Jasná on 31. január 2016

Vo Svetovom pohári sa čaká ženy 23. februára paralelná súťaž v Are, ktorá sa ráta do slalomového hodnotenia. Potom už len Jasná a redukované finále SP vo švajčiarskom St. Moritzi. V Nízkych Tatrách je v piatok 4. marca na programe otvárací ceremoniál v Demänovskej jaskyni, v sobotu 5. marca obrovský slalom a v nedeľu 6. marca slalom.

Pre nepriaznivé počasie zrušili aj nedeľňajší obrovský slalom mužov v Garmisch-Partenkirchene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Maribore zrušili preteky. Slovenky ostanú bez bodov