V Lige majstrov výhra Interu nad Chelsea, Sevilla remizovala v Moskve

Prvý duel medzi CSKA a Sevillou sa skončil v Moskve nerozhodne.
Prvý duel medzi CSKA a Sevillou sa skončil v Moskve nerozhodne. (Autor: ap)
TASR|24. feb 2010 o 20:35

V stredajšom šlágri osemfinále Ligy majstrov sa podarilo milánskemu Interu zdolať na vlastnom trávniku Chelsea FC 2:1. Naopak remízový výsledok sa zrodil v Moskve, kde domáci hral CSKA so Sevillou 1:1.

Odvety sú na programe 16. marca.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový tím FC Sevilla remizoval v úvodnom stredajšom zápase osemfinále Ligy majstrov s domácim CSKA Moskva 1:1.

Andalúzania viedli po zásahu Alvara Negreda, ktorý v 25. minúte "upratal" do siete ideálny center Jesusa Navasa, v 66. minúte vyrovnal ďalekonosnou strelou Mark Gonzalez. Pred domácou odvetou však zverenci trénera Manuela Jimeneza majú väčšie šance na postup ako Moskovčania.

Prvý polčas duelu v moskovských Lužnikách priniesol napriek obojstranne útočnému futbalu len jeden gól. Na smútok domácich priaznivcov Navas z pravého krídla naservíroval loptu na päťke číhajúcemu Negredovi, ktorý ju poľahky poslal do bránky - 0:1.

Ruský tím zareagoval obliehaním priestoru súperovej šestnástky, vyslal aj strely na Palopa, ale skúsený brankár hostí všetko s pokojom vyriešil.

Snaha domácich o vyrovnanie vyvrcholila po zmene strán v 66. minúte, keď Mark Gonzalez napriahol z 30 m a Palop v protipohybe iba sledoval dráhu lopty smerujúcej za jeho chrbát - 1:1. Rozhodnutie mal v 85. minúte na kopačke Necid, jeho obrovskú šancu však Palop zblokoval.

Osemfinále Ligy majstrov 2009/2010, prvé zápasy:

CSKA Moskva - FC Sevilla 1:1 (0:1)

Góly: 66. Gonzalez - 25. Negredo. Rozhodca: Brych (Nem.), ŽK: Gonzalez, Aldonin, Honda (všetci CSKA)

CSKA: Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij, Ščennikov - Šemberas, Aldonin, Honda (83. Mamajev), Gonzalez - Krasič, Necid

Sevilla: Palop - Stankevičius, Fazio, Escude, Navarro - Navas, Romaric, Zokora, Adriano (59. Perotti) - Renato (89. Acosta) - Negredo (76. Kanoute)

Inter zdolal Chelsea, dostal však gól

Futbalisti Interu Miláno zvíťazili na San Sire v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov nad Chselsea FC 2:1. Odveta je na programe 16. marca na londýnskom štadióne Stamford Bridge.

Prudký úvod obstaral gól domácich, ktorí skórovali už v 3. minúte. Argentínsky legionár Diego Milito sa uvoľnil krátkou kľučkou v šestnástke a prízemnou strelou skóroval - 1:0. Dynamický futbal sa hral aj v ďalších minútach, ale obe defenzívy pracovali disciplinovane.

V 24. minúte pohrozili hostia, ale pohotový volej Didiera Drogbu letel mimo bránu. Po polhodine mohli domáci už viesť o dva góly. Sneijder ideálnou prihrávkou našiel na hranici päťky Samuela Eto'a, ale ten v rozhodujúcom momente loptu netrafil.

cam.jpg

Esteban Cambiasso rozhodol o víťazstve Interu

Po zmene strán bolo čoskoro vyrovnané. Obranca Chelsea Branislav Ivanovič naviezol loptu až na šestnástku domácich, tam ju priťukol na spätnú pre Salomona Kaloua, ktorého technická strela skončila pri žrdi z vnútornej strany - 1:1. Domáci sa ale rýchlo otriasli.

V 55. minúte sa Sneijderov odrazený center dostal až k argentínskemu stredopoliarovi Estebanovi Cambiassovi, ktorý skóroval na dvakrát - 2:1. Po hodine hry musel pre nezavinené zranenie odstúpiť z hry brankár Petr Čech, ktorého napokon odniesli na nosidlách.

Hostia mohli vyrovnať v 65. minúte po peknej kombinácii si Michael Ballack vymenil loptu s Nicolasom Anelkom, ten našiel na jedenástke Franka Lamparda, ktorého strelu brankár Julio Cesar reflexívne kryl. Napriek tomu, že hostia mali častejšie loptu pod kontrolou, vyrovnať sa im už nepodarilo.

Inter Miláno - Chelsea FC 2:1 (1:0)

Góly: 3. Milito, 55. Cambiasso - 51. Kalou, ŽK: Thiago Motta, Milito - Kalou. Rozhodoval: Manuel Mejuto Gonzalez (Šp.).

Inter: Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, J. Zanetti - Stankovič (84. Muntari), Cambiasso, Motta (58. Balotelli) - Sneijder - Milito, Eto'o (68. Pandev).

Chelsea: Čech (62. Hilario) - Ivanovič, Terry, Carvalho, Malouda - Mikel, Ballack, Lampard - Kalou (78. Sturridge), Drogba, Anelka.

1:0

1:1

2:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V Lige majstrov výhra Interu nad Chelsea, Sevilla remizovala v Moskve