V Košiciach sa o rok uskutočnia majstrovstvá sveta v hokejbale

Na snímke zľava Miroslav Klíma, výkonný riaditeľ Visit Košice, Stanislav Petrík, dlhoročný hokejbalový reprezentant Slovenska, štvornásobný majster sveta a dvojnásobný najlepší hráč sveta za rok 2015 a 2017, Jozef Stümpel, prezident Slovenskej hokejbalovej únie, Július Száraz, generálny sekretár Slovenskej hokejbalovej únie a šéf organizačného výboru MS 2019 a Michal Runák, predseda marketingovej komisie SHbÚ.
Na snímke zľava Miroslav Klíma, výkonný riaditeľ Visit Košice, Stanislav Petrík, dlhoročný hokejbalový reprezentant Slovenska, štvornásobný majster sveta a dvojnásobný najlepší hráč sveta za rok 2015 a 2017, Jozef Stümpel, prezident Slovenskej hokejbalovej únie, Július Száraz, generálny sekretár Slovenskej hokejbalovej únie a šéf organizačného výboru MS 2019 a Michal Runák, predseda marketingovej komisie SHbÚ. (Autor: TASR/František Iván)
Patrik Fotta|14. jún 2018 o 14:59

Stümpel: Doma chceme uspieť.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Metropola východu bude o rok hostiť dve vrcholné športové podujatia.

Po majstrovstvách sveta v hokeji sa môžu priaznivci športu tešiť aj na svetový šampionát v hokejbale, ktorý sa uskutoční 14. – 22. júna v Steel Aréne.

Najlepší hokejbalisti sveta sa na Slovensku zídu po ôsmich rokoch, keď sa šampionát konal v Bratislave.

„Pred tým sa konali majstrovstvá sveta v roku 1999 vo Zvolene a tak sme do tretice vybrali Košice, aby sme to posunuli smerom na východ. Vieme, že väčšina veľkých športových podujatí, ako sú majstrovstvá sveta, sa organizuje v Bratislave alebo jej okolí. Chceli sme zviditeľniť región a zároveň pomôcť rozvoju hokejbalu v Košiciach,“ povedal prezident Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ) Jozef Stümpel.

Verí, že naštartujú hokejbal v Košiciach

V najvyššej hokejbalovej súťaži už Košice nefigurujú, keď sa po minuloročnom poslednom mieste neprihlásili do baráže.

„Počítali sme s tým, že Košice budú v extralige pokračovať, ale nevieme, aké problémy sa vyskytli. Verím, že aj budúcoročný šampionát by mohol znovu oživiť a naštartovať hokejbal v Košiciach. Všetko bude závisieť od ľudí, ktorí sú do toho zakomponovaní,“ uviedol Stümpel.

Slováci budú mať na domácich MS o motiváciu postarané. Po skompletizovaní zlatého hetriku vlani v Pardubiciach budú jedným z hlavných favoritov na zisk titulu.

„Nebojím sa o to, že to bude pre nás veľká výzva. Horná špička je veľmi vyrovnaná, ale myslím si, že nato máme a bude záležať na hráčoch, aby odovzdali maximum. Verím, že sa nám podarí historicky prvýkrát získať štyri tituly v rade, čo sa ešte nikomu nepodarilo,“ skonštatoval Stümpel.

Budú podrývať zlatý talizman

Aktívnu kariéru nedávno ukončil dvojnásobný najlepší hokejbalista sveta a brankár slovenskej reprezentácie Stanislav Petrík.

Ako jediný hráč bol pri všetkých štyroch majstrovských tituloch Slovenska.

„Je to náš akýsi talizman. Uvidíme, či ešte nezmení svoje rozhodnutie o ukončení kariéry. Je to len na ňom. Môžeme ho trochu podrývať, aby to ešte potiahol,“ povedal prezident SHbÚ.

Stümpel zatiaľ nevie, či bude pokračovať aj v aktívnej kariére hokejistu. Vlani hrával 45-ročný center tretiu najvyššiu slovenskú súťaž.

„Sám neviem, čo bude ďalej. Nechávam si čas na rozmyslenie. Nechcem skončiť ako niektorí hráči, ktorí ukončia kariéru a následne opäť obujú korčule. Čas ukáže a záležať bude aj na rodine. Určite však nad najvyššou súťažou nerozmýšľam, pretože tam treba mať poriadne natrénované. Roky už nezastavím, no možno ešte v nižších súťažiach by som si zahral.“

Petrík: Rád by som hral aj v päťdesiatke

Rozhodnutie o tom, že sa budú MS v roku 2019 konať v Košiciach, uvítal aj Stanislav Petrík, bývalý reprezentačný brankár, ktorý v rokoch 2013 a 2015 získal ocenenie Najlepší hokejbalista sveta.

„Je to skvelé z toho hľadiska, že šampionát už na Slovensku bol v Bratislave a vo Zvolene. Je fajn, že usporiadateľské mestá sa postupne menia. Do Steel Arény som chodil aj s hokejistami a viem, že je tam výborná atmosféra. Dúfam, že diváci to predvedú aj na hokejbalovom šampionáte,“ povedal Petrík.

Svoje rozhodnutie o ukončení kariéry zrejme nitriansky rodák už nezmení.

„Ja by som veľmi rád hral na MS aj v päťdesiatke, ale telo mi to jednoducho nedovolí. Šampionát je každé dva roky a vždy je ťažšie sa na nich pripraviť, keďže už mám 40 rokov. Viem, čo ma stálo námahy pripraviť sa na posledné dva šampionáty a nemyslím si, žeby som to zvládol opäť,“ skonštatoval Petrík.

Na snímke Jozef Stümpel, prezident Slovenskej hokejbalovej únie.
Na snímke Jozef Stümpel, prezident Slovenskej hokejbalovej únie. (Autor: TASR/František Iván)
Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»V Košiciach sa o rok uskutočnia majstrovstvá sveta v hokejbale