V Brne skončilo až 14 hráčov, aj Slováci Valenta a Maroši

SITA|15. jún 2011 o 17:52

Z českého futbalového klubu FC Zbrojovka Brno, ktorý bude v novej sezóne 2011/2012 pôsobiť iba v druhej najvyššej súťaži, odchádza po neúspešnom ročníku Gambrinus ligy 2010/2011 až štrnásť hráčov.

BRNO.

Ako v stredu uviedol český internetový portál www.iDnes.cz, do tímu slovenského vicemajstra FK Senica už prestúpil 24-ročný útočník Jan Kalabiška. Na odchode je aj stredopoliar Marek Střeštík, ktorého počas letnej prestávky najviac zamestnáva vlastná svadba.

Interes v iných kluboch je aj o ďalšieho mladého útočníka Brna Michaela Rabušica, ktorý je v týchto dňoch ako člen českej dvadsaťjednotky na majstrovstvách Európy hráčov tejto vekovej kategórie v Dánsku.

Podľa toho istého zdroja z moravského klubu odchádzajú tiež hráči, ktorí boli v uplynulej sezóne v Brne iba na hosťování a s ktorými hlavný tréner už neráta. Ich výpočet je bohatý: Lukáš Krbeček, Filip Rýdel, Tomáš Borek, Tomáš Kaňa, Marco Migliorini, Vladica Brdarovski ako aj dvaja Slováci Róbert Valenta a Martin Maroši.

"Nový angažmán si už hľadajú aj Martin Jílek, Josef Hamouz a Ľubomír Křeček, s ktorými tiež ďalej nepočítame," citoval portál www.iDnes.cz slová hlavného trénera Reného Wagnera, ktoré povedal pre klubovú webovú stránku Brna.

"Naopak veľký záujem máme o ďalšiu spoluprácu so Zdeňkom Folprechtom a po operácii pruhu by sa mal v úvode letnej prípravy hlásiť aj Stefan Mitrovič, ktorý má v klube zmluvu do konca kalendárneho roka," dodal R. Wagner.

Keďže z klubu odchádza až 14 hráčov, funkcionári Brna sa snažia nájsť za nich adekvátnu náhradu. "Záujem máme o skúseného stopéra Iva Zbožínka z FC Tescoma Zlín. V jeho prestupe k nám chýba už iba doladiť formality. V podstate sme už dohodnutí aj s naším odchovancom Zdeňkom Polákom, ktorý naposledy pôsobil v HFK Olomouc. Už dlhší čas rokujeme s Petrom Švancarom z 1. FC Slovácko a záujem máme aj o ďalšieho Brňana Zdeňka Partyša, ktorý hral v Opave," informoval športový riaditeľ FC Zbrojovka Brno Richard Dostálek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Brne skončilo až 14 hráčov, aj Slováci Valenta a Maroši