V beznádeji obohral troch súperov. Real vyslobodila senzačná akcia

Benzema (vpravo) predviedol senzačné sólo.
Benzema (vpravo) predviedol senzačné sólo. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|11. máj 2017 o 02:49

Spýtal som sa Benzemu, ako to urobil. Dokonca ani on nevie, opisoval tréner Zidane senzačnú akciu, ktorá posunula Real Madrid do finále Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Pochádza z deviatich detí. Karim Benzema vyrástol medzi čudákmi na predmestí Lyonu, v nebezpečnej štvrti Bron-Terraillon. Ťažké detstvo má údajne vplyv na množstvo jeho škandálov.

Polícia ho pred siedmimi rokmi spolu so spoluhráčom z reprezentácie Franckom Ribérym obvinila, že mal pomer s neplnoletou prostitútkou. Obom hrozil až trojročný trest, ale zbavili ich viny.

Až trikrát prišiel Benzema o vodičský, keď výrazne prekročil povolenú rýchlosť. Raz mu na ceste s maximálnou povolenou rýchlosťou 100 km/h namerali až 216 km/h.

V reprezentácii skončil pred rokom a pol. Dôvod? Zaplietol sa do aféry s vydieraním spoluhráča Mathieua Valbuenu.

Benzema naletel kamarátovi z detstva, ktorý bol niekoľkokrát trestaný. Aj vtedajší francúzsky premiér a prezident verejne vyhlásili, že útočník Realu Madrid by nemal byť v národnom tíme.

Benzemovi škodí aj to, že nemá najlepší prejav. "Karim rozdeľuje fanúšikov a nenecháva nikoho chladným," tvrdí José Louis Guerrero, autor jeho životopisnej knihy.

Má zlý imidž. Čo mu škodí?

„Ani Zinedine Zidane sa nesprával vždy perfektne. Počas kariéry bol mnohokrát vylúčený, ale vždy ste na ňom videli, ako sa usmieva. Verejnosť dokázal odzbrojiť svojimi jasnými očami,“ vyhlásil Gilles Dumas, zakladateľ spoločnosti Sportlab, ktorá sa zaoberá imidžom športovcov.

„Benzema je odmeraný, jednoducho nie je sympatický. Nepomáha mu ani brada či strih dohola. Vyzerá ako terorista,“ dodáva Dumas.

Pozrite si, ako sa rodil postup Realu Madrid do finále: fotogaléria

11.5.2017

Tréner Realu Zidane sa Benzemu viackrát zastal a verí mu. Možno aj preto, že oboch okrem francúzskeho občianstva spája aj alžírsky pôvod.

„Karim?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»V beznádeji obohral troch súperov. Real vyslobodila senzačná akcia