27.05.2021 | Skupina B
27.05.2021 | Sk. B
4 - 2
(2:2, 2:0, 0:0)

Lotyši dvakrát vyrovnali, ale nestačilo to. Američanov potiahol veterán

Američania sa tešia po strelenom góle v zápase USA - Lotyšsko na MS v hokeji 2021.
Američania sa tešia po strelenom góle v zápase USA - Lotyšsko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. máj 2021 o 17:31 (aktualizované 27. máj 2021 o 18:10)

Hokejisti USA dnes zdolali Lotyšsko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

USA - Lotyšsko 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)

Góly: 2. Tennyson (Moore, Garland), 15. Boyle (Labanc, Abdelkader), 32. Moore (Garland, Robertson), 34. Beniers (Chmelevski, Boyle) - 5. Indrašis (Darzinš), 17. Krastenbergs (Batna, Freibergs)

Rozhodovali: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen (všetci Fín.), vylúčení: 5:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Mackey, Wideman, Hellickson - Chmelevski, Rooney, Robinson - Beniers, Drury, Donato - Garland, Moore, Robertson - Labanc, Blackwell, Abdelkader - Boyle

Lotyšsko: Kivlenieks - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Sotnieks, Freibergs, Kulda, Jaks - Darzinš, Abols, Keninš - Rob. Bukarts, Džerzinš, Rih. Bukarts - Indrašis, Daugavinš, Karsums - Batna, Dzierkals, Marenis - Krastenbergs

RIGA. Hráči USA zdolali vo štvrtkovom súboji MS v hokeji 2021 v Rige domácich Lotyšov 4:2 a poskočili v tabuľke B-skupiny z piateho na priebežné druhé miesto.

O svojom triumfe rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Trevor Moore a veterán Brian Boyle sa na víťazstve podieľali zhodne gólom a asistenciou.

Domáci boli zámorskému tímu vyrovnaným súperom len v úvodnej tretine, zapísali si prvú prehru v riadnom hracom čase a klesli z druhej na štvrtú priečku.

Američania po dni voľna odohrajú ďalší zápas v sobotu, keď znovu o 15.15 SELČ nastúpia proti Nórom. Lotyši sa stretnú so severanmi už v piatok o 19.15.

Priebeh zápasu USA - Lotyšsko na MS v hokeji 2021

I. tretina

Od úvodu sa hral v Aréne Riga svižný hokej. Američanom vyšiel vstup do zápasu lepšie, už v 66. sekunde napriahol od modrej obranca Tennyson a jeho strela po ľade prešla cez klbko hráčov popod betón Kivlenieksa - 1:0.

Hráči USA sa však následne dopustili dvoch vylúčení za sebou, Lotyši v dvojnásobnej presilovke dusili súpera, až sa ujala v poradí štvrtá strela Indrašisa.

V rovnovážnom stave bola hra otvorená a vyrovnaná, oba tímy sa dostali do niekoľkých kontier.

Zámorský tím sa opätovne dostal do vedenia zásluhou tečovanej strely veterána Boylea, domáci dokázali rýchlo odpovedať vďaka Krastenbergsovi, ktorý dokončil akciu Batnu - 2:2.

II. tretina

V druhej tretine Američania zapli na vyššie obrátky, začali súpera napádať pri rozohrávke a dokázali si vytvoriť chvíľami drvivý tlak.

Na Kivlenieksa pálili zo všetkých strán, navyše sa vedeli presadiť aj individuálne.

V 32. min dostal USA tretíkrát do vedenia nepokrytý Moore po prihrávke Garlanda a o dve minúty neskôr zaujal nečakaným manévrom spoza bránky Beniers - 4:2.

III. tretina

Lotyši už neboli schopní odolávať rozbehnutému súperovi, ktorý mal aj v treťom dejstve herne navrch. Šancu na definitívne spečatenie výhry nevyužil Robertson.

Domáci v samom závere skúsili ešte niečo urobiť s výsledkom, dobrú možnosť mal Darzinš, no skóre sa už nezmenilo ani po power play Lotyšov.

Hlasy po stretnutí USA - Lotyšsko na MS v hokeji 2021

/zdroj: IIHF/

Renars Krastenbergs, autor druhého gólu Lotyšska: "Myslím si, že súper skrátka využil svoje šance. Na konci druhej tretiny nás na určitý čas zavrel v našom obrannom pásme, vypracoval si niekoľko streleckých príležitostí pred našou bránkou a dal z nich góly."

Kristians Rubins, obranca Lotyšska: "Musíme sa čo najrýchlejšie pozviechať. Je to rýchly turnaj, nemáte veľmi čas premýšľať, keď hráte v priebehu 10 či 12 dní toľko zápasov. Ďalší hráme už v piatok. Uvedomujeme si, aké dôležité sú tieto stretnutia. Nemôžeme sa pozerať dozadu, ale sa dobre pripraviť na zajtrajší duel."

Brian Boyle, autor druhého gólu USA (v zápase 1+1): "Snažíme sa v každom zápase zlepšiť náš výkon. Sme tvrdo pracujúci tím, snažíme sa byť často na puku a hrať v ofenzíve našu hru. A zatiaľ sa nám to vypláca.

Vyhrali sme tu pár zápasov, veľmi radi vidíme, ako po konci stretnutia stúpa naša vlajka a môžeme si pritom zaspievať národnú hymnu. Sme hrdý tím. Máme za čo hrať, je pre nás požehnaním, že môžeme reprezentovať našu krajinu."

MS v hokeji 2021 - skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Lotyši dvakrát vyrovnali, ale nestačilo to. Američanov potiahol veterán