US Open: Juniori úspešní, Cibulková nenastúpila do štvorhry

Sportnet|5. sep 2010 o 18:34

Slovenskí tenisti Jana Čepelová a Jozef Kovalík postúpili do 2. kola juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Majsterka Európy do 18 rokov si v úvodnom kole ako nasadená desiatka poradila s Bieloruskou Ilonou Kremenovou v dvoch setoch 6:4 a 6:2. Kovalík zdolal Američana Bjorna Fratangela 6:3 a 6:4.

NEW YORK. Suverénnym spôsobom vstúpila do súťaže v dievčenskej dvojhre na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku slovenská tenistka Jana Čepelová. Svoju súperku v 1. kole Bielorusku Ilonu Kremenovú zdolala za 66 minút 6:4, 6:2. Súperkou Čepelovej v 2. kole bude Paraguajčanka Veronica Cepedová Roygová.

Bronzová vo dvojhre a strieborná vo štvorhre z nedávnych olympijských hier mládeže v Singapure Čepelová zvládla koncovku prvého setu, keď za stavu 4:4 súperku brejkla a vzápätí dopodávala do úspešného konca. V druhom dejstve viedla 17-ročná Slovenka pripravujúca sa v NTC už 4:0, napokon za stavu 5:2 ôsmykrát vzala súperke servis a tešila sa z postupu do 2. kola.

Chantal Škamlová skončila svoju púť hneď v úvode súťaže dievčat vo dvojhre na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku. V súboji nenasadených hráčok podľahla 17-ročná Slovenka Ukrajinke Anastasii Vasilevovej za 91 minút 5:7, 3:6. Škamlová premárnila veľkú šancu najmä v prvom sete, keď nevyužila vedenie 5:4 a výhodu podania. Škamlová je tohtoročnou majsterkou Európy vo štvorhre do 18 rokov a tiež striebornou medailistkou v debli z nedávnych prvých olympijských hier mládeže v Singapure.

Cibulková nehrala štvorhru

Slovenská tenistka Dominika Cibulková a Ruska Anastasia Pavľučenkovová nenastúpili na 2. kolo štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. Siedmy nasadený taiwansko-čínsky pár Jung-Jan Čchan, Ťie Čeng tak postúpil bez boja do osemfinále. Cibulkovú čaká v pondelok osemfinále štvorhry proti Ruske Svetlane Kuznecovovej.

Rybáriková v debli vypadla

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou neuspeli v osemfinále štvorhry. Štrnástemu nasadenému ruskému páru Jelena Vesninová, Vera Zvonarevová podľahli v dvoch setoch 5:7, 3:6.

Výsledky

Ženy - štvorhra - 2. kolo:

Jung-Jan Čchen, Ťie Čeng (7-Taiw./Čína) - Anastasia Pavľučenkovová, Dominika CIBULKOVÁ (Rus./SR)- bez boja

Jelena Vesninová, Vera Zvonarevová (14-Rus.) - Alexandra Dulgheruová, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (Rum./SR) 7:5, 6:3

Juniorky - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (10-SR) - Ilona Kremenová (Biel.) 6:4, 6:2

Anastasia Vasilevová (Ukr.) - Chantal Škamlová (SR) 7:5, 6:3

Juniori - dvojhra - 1. kolo:

Jozef KOVALÍK (SR) - Bojorn Fratangelo (USA) 6:3, 6:4


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open: Juniori úspešní, Cibulková nenastúpila do štvorhry