US Open - Beckova prehra v 2. kole kvalifikácie dvojhry

SITA|22. aug 2008 o 02:27

NEW YORK 22. augusta (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck podľahol vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji ...

NEW YORK 22. augusta (SITA) - Slovenský tenista Karol Beck podľahol vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 7. septembra, celková dotácia 20,6 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) šiestemu nasadenému, Nemcovi Philippovi Petzschnerovi, v ich druhom vzájomnom dueli 4:6, 3:6.

Dvadsaťšesťročný Zvolenčan Beck, momentálne na 197. mieste vo svetovom rebríčku ATP Entry a domáca jednotka medzi mužmi, absolvoval zápas s množstvom nevyužitých príležitostí. Už v druhom geme mal dva brejkbaly, musel si však počkať až na štvrtú hru. Za stavu 3:1 viedol pri vlastnom podaní 40:0, vtedy však Petzschner, 117. v renkingu, získal päť fiftínov v rade a nekompromisne tým zastavil rozlet niekdajšieho 36. hráča počítačového poradia. Následne Nemec vyrovnal na 3:3 a bez straty bodu sa dostal do vedenia s brejkom. Slovák mal ešte brejkbal v desiatom geme, ale napokon sa už nedokázal vrátiť do vstupného setu - 4:6.

V druhej časti Beck čelil pri skóre 0:2 ďalšej hrozbe straty servisu, situáciu však ustál a v šiestej hre si vydrel rebrejk štvrtou šancou - 3:3. Vzápätí však nadobudnutú miernu psychickú výhodu premrhal: hladko prehral svoje podanie a v deviatom geme sa mu to stalo ešte raz - 3:6. Dvadsaťštyriročnému rodákovi z Bayreuthu Petzschnerovi podľahol aj pri ich prvom súperení vo februári na challengeri v Belehrade 6:1, 6:7 (3), 3:6, hoci vtedy viedol 6:1, 2:1 a 40:0 s brejkom a neskôr v druhej časti aj 4:3 a podával.

Beck sa vrátil do Flushing Meadows v newyorskom Corona Parku vo štvrti Queen´s po troch rokoch a jeho miestnym maximom zostáva osemfinále zo sezóny 2004, v ktorom podľahol Austrálčanovi Lleytonovi Hewittovi 4:6, 2:6, 2:6.

V kvalifikácii 127. majstrovstiev USA neuspel ani jeden z pätice Slovákov. V 2. kole eliminácie dvojhry už predtým vo štvrtok prehrali Lukáš Lacko s dvadsiatym druhým nasadeným, Talianom Flaviom Cipollom (6:2, 4:6, 1:6), i držiteľka voľnej karty Kristína Kučová s francúzskou dvojkou "pavúka" Mathilde Johanssonovou (5:7, 3:6), keď nepremenila dva setbaly. Už v 1. kole kvalifikácie sa lúčili Ivo Klec a Zuzana Kučová. Priamo v singlovej hlavnej súťaži budú od pondelka hrať Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Dominik Hrbatý.


Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:

Philipp Petzschner (6-Nem.) - Karol Beck (SR) 6:4, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Beckova prehra v 2. kole kvalifikácie dvojhry