United hrá zle, Ferguson opäť viní z prehry aj rozhodcov

Podávanie rúk pred zápasom.
Podávanie rúk pred zápasom. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. apr 2013 o 09:28

Tréner City Roberto Mancini tvrdí, že jeho mužstvo je schopné získať v budúcej sezóne majstrovský titul.

MANCHESTER. V pondelkovej 165. edícii manchesterského futbalového derby na Old Trafforde zvíťazili City nad United tesne 2:1. O víťazstvo hostí sa postaral v 78. min argentínsky útočník Sergio Agüero.

United majú momentálne na čele dvanásťbodový náskok pred City, do konca sezóny Premier League zostáva ešte sedem zápasov.

Tréner "The Citizens" Roberto Mancini zo stretnutia nadobudol poznatok, že jeho mužstvo je schopné získať v budúcej sezóne majstrovský titul.

Mancini: Chyby sa už teraz nedajú napraviť

"Toto víťazstvo sa neráta do nasledujúceho ročníka, ale vieme, že v ňom môžeme byť majstrami. Tento rok sme urobili niekoľko chýb, už sa nedajú napraviť. Titul je preč, teraz potrebujeme hrať tak, ako v tomto zápase. Duel ukázal, že sme si nezaslúžili byť v tabuľke o pätnásť bodov za United. Ale na tom už nezáleží, nie sme ani na dostrel. United majú oveľa viac bodov a to je rozdiel," povedal taliansky kormidelník.

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre duelu v 51. min hosťujúci stredopoliar James Milner, ktorý z hranice pokutového územia prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Tréner Manchestru United Alex Ferguson protestoval proti údajnému postaveniu mimo hry v podaní Carlosa Téveza, ten sa však lopty nedotkol.

Ferguson: Čo robil asistent rozhodcu?

"Pri prvom góle bol Tévez určite aktívny. Ale čo robil asistent rozhodcu na druhej strane? Neverím, že to pustil. Carlos jasne bežal k brankárovi. Ak to nebolo zasiahnutie do hry, tak neviem, čo to bolo," povedal rozhorčený Ferguson.

"Nechystáme sa oddychovať. Keď sa pozriete na históriu klubu, vždy si to nejako skomplikujeme. Naťahujeme fanúšikov každý rok. Máme síce pekný náskok, ale nič ešte nie je isté," dodal dlhoročný škótsky kormidelník "červených diablov".

Herný prejav United sa zhoršil najmä od vypadnutia z Ligy majstrov.

Tím už stihol vypadnúť aj z FA Cup-u po prehre s Chelsea a jeho najväčšia útočná hviezda Robin van Persie sa gólovo presadzuje omnoho zriedkavejšie ako na začiatku sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»United hrá zle, Ferguson opäť viní z prehry aj rozhodcov