Ukázal prstom do neba. Tatar strelil gól a venoval ho zosnulému otcovi

Tomáš Tatar (s číslom 21) oslavuje svoj gól do siete Chicaga.
Tomáš Tatar (s číslom 21) oslavuje svoj gól do siete Chicaga. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. jan 2017 o 06:16

V zápase Chicaga s Detroitom (4:3 po predĺžení) sa presadil aj Richard Pánik. Marián Hossa na jeden gól prihral.

BRATISLAVA. Bol to prestížny súboj. Aspoň pre slovenských fanúšikov. V zápase Chicaga Blackhawks s Detroitom Red Wings sa predstavili traja Slováci.

A dvaja z nich dokázali skórovať. Richard Pánik v jedenástej minúte zvyšoval už na 2:0 pre domácich. Detroit však v druhej tretine zvýšil aktivitu. Najprv znížil Andreas Athanasiou a v polovici stretnutia Tomáš Tatar vyrovnal na 2:2.

Po svojom zásahu si kanonier Red Wings pobozkal ukazovák a ukázal ním do neba. Venoval ho svojmu otcovi, ktorý zomrel presne pred tromi rokmi.

"Srdce zlomené na tisíc kúskov. Budeš nám chýbať," napísal vtedy na facebooku.

Zápas sa napokon v riadnom hracom čase skončil 3:3. V predĺžení strhli víťazstvo na svoju stranu domáci, už po 38 sekundách rozhodol Duncan Keith.

Blackhawks vyhrali štvrtý zápas za sebou. "Bolo to dobré," skonštatoval o víťaznej sérii na domácom ľade tréner Chicaga Joel Quenneville.

"Vraciame sa na klziská súperov, z výhody domáceho prostredia sme preto chceli vyťažiť čo najviac. Dnes to bol z našej strany slušný zápas. Trochu sme ustrnuli v druhej tretine, ale v predĺžení sme dosiahli dôležité víťazstvo."

Pánik druhou hviezdou

Tretí Slovák Marián Hossa rozšíril svoje bodové konto o jednu asistenciu. V NHL je naďalej najproduktívnejším Slovákov s 25 bodmi (16+9).

Jeho spoluhráč Richard Pánik nazbieral osemnásť bodov za desať gólov a osem prihrávok, Tomáš Tatar ich získal o jeden viac (9+10).

Gól Richarda Pánika.

Gól Tomáša Tatara.

Richard Pánik okrem gólu prispel k triumfu Chicaga Blackhawks aj jednou asistenciou a po stretnutí ho vyhlásili za jeho druhú hviezdu.

"Dnes večer boli skvelí. O každom z nich by sa dalo hovoriť," pochvaľoval si tretiu formáciu Hartman, Kero, Pánik tréner Joel Quenneville.

Chára hral viac ako dvadsaťosem minút

Náročný zápas odohral obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára. Na ľade strávil viac ako dvadsaťosem minút, zblokoval päť striel, pripísal si tri plusové body.

Napokon sa tešil z triumfu - Boston vyhral na ľade St. Louis 5:3.

Menej dôvodov na radosť mal Andrej Sekera. Edmonton prehral doma so San Jose 3:5 a slovenský zadák zaznamenal jeden mínusový bod.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi jeden z gólov do siete St. Louis.
Kapitán Bostonu Zdeno Chára (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi jeden z gólov do siete St. Louis. (Autor: SITA/AP)

NHL - utorok:

Carolina - Columbus 5:3 (0:1, 3:2, 2:0)

Góly: 23. Skinner (V. Rask, D. Ryan), 25. D. Ryan (Skinner, V. Rask), 34. B. McGinn (Tennyson, Hanifin), 44. J. Staal (E. Lindholm), 60. V. Rask (Skinner, Faulk) - 2. Atkinson (J. Johnson, Jenner), 29. J. Anderson, 40. Saad (Wennberg)

Buffalo - Philadelphia 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Góly: 26. Reinhart (Ristolainen, O'Reilly), 29. Carrier (Fedun, O'Reilly), 40. E. Kane (Reinhart, Bogosian), 60. M. Foligno (Reinhart, J. McCabe) - 58. B. Schenn (C. Giroux, Provorov)

St. Louis - Boston 3:5 (0:3, 1:1, 2:1)

Góly: 24. Parayko (Perron, Schwartz), 51. Berglund (Perron, Pietrangelo), 60. Brodziak (Upshall) - 9. Vatrano (Krug, Pastrňák), 16. Carlo (Vatrano, Krejčí), 18. Marchand (Pastrňák, Bergeron), 22. Krug (Spooner, Marchand), 59. Marchand (Pastrňák, Bergeron)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 28:31 min, vyslal dve strely na bránu, do osobných štatistík si pripísal tri plusové body, jeden hit a päť zblokovaných pokusov súpera/

Nashville - Vancouver 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 21. Watson (Fisher, Josi), 65. Järnkrok (Josi) - 60. Sutter (Bärtschi, Edler)

Calle Järnkrok strieľa víťazný gól Nashvillu do siete Vancouveru.
Calle Järnkrok strieľa víťazný gól Nashvillu do siete Vancouveru. (Autor: TASR/AP)

Chicago - Detroit 4:3 pp (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)

Góly: 11. Brian Campbell (MARIÁN HOSSA, Toews), 11. PÁNIK (Hartman, Keith), 29. Kero (Hartman, PÁNIK), 61. Keith (Panarin, P. Kane) - 22. Athanasiou (Vanek), 30. TATAR (Larkin), 40. Glendening (D. Miller, Nielsen)

/Marián Hossa (Chicago) odohral 19:08 min, dvakrát strelecky ohrozil brankára súpera, prihral na jeden gól a zaznamenal tiež jeden mínusový bod/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 12:50 min, vyslal tri strely na bránu, strelil gól, pridal jednu asistenciu a pripísal si aj jeden plusový bod a tri hity/

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 9:07 min, trikrát vystrelil na bránu, dal jeden gól, pripísal si tiež štyri trestné minúty a jeden zblokovaný pokus súpera/

Edmonton - San Jose 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)

Góly: 16. Caggiula (Pouliot, Kassian), 41. Benning (Lucic), 44. Klefbom (Nugent-Hopkins) - 2. Bödker (Haley, Burns), 20. Burns (Vlasic, Pavelski), 23. Bödker (M. Karlsson, Burns), 29. Bödker (Vlasic, Haley), 46. Couture

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 22:53 min, trikrát strelecky ohrozil brankára súpera, do osobných štatistík mu pribudol iba jeden mínusový bod/

Anaheim - Dallas 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 35. Silfverberg (Perry, Vatanen), 55. Cogliano (Silfverberg, Manson)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ukázal prstom do neba. Tatar strelil gól a venoval ho zosnulému otcovi