UFC Vegas 24: Whittaker so skvelým výkonom, ako ďalšieho chce Adesanyu

(Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|18. apr 2021 o 12:06 (aktualizované 18. apr 2021 o 17:54)

S najväčšou pravdepodobnosťou sme spoznali ďalšieho titulového vyzývateľa strednej váhy.

LAS VEGAS. Večer plný bodových rozhodnutí prinieslo podujatie UFC Vegas 24 s hlavným zápasom v strednej divízii medzi Robertom Whittakerom (23-5 MMA) a Kelvinom Gastelumom (16-7 MMA).

Gastelum, ktorý do hlavného súboja turnaja naskakoval ako náhrada za zraneného Paula Costu mal na prípravu na duel necelý mesiac.

Hlavnému zápasu však počas piatich kôl kraľoval jeho súper Robert Whittaker, a to po všetkých stránkach. Bol rýchlejší, pohyblivejší a variabilnejší v kombináciách, ako aj úspešnejší v takedownoch. Celkový počet úderov bol v prospech Austrálčana v pomere 169-70. 

„Bol to veľmi náročný zápas. Myslím, že veľa ľudí bralo Kelvina ako ľahkého súpera kvôli jeho postaveniu v rebríčku, ale je to jeden z najlepších bojovníkov na svete v strednej divízii.

Pôvodne sme sa pripravovali na Costu. Kľúčom k víťazstvu bola rýchlosť, na ktorej som pracoval počas celého kempu. Dostali sme môj postoj na nový level,“ povedal krátko po zápase Whittaker.

Robert Whittaker predviedol proti Kelvinovi Gastelumovi fantastický výkon.
Robert Whittaker predviedol proti Kelvinovi Gastelumovi fantastický výkon. (Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)

V súvislosti s ďalším súbojom neopomenul bojovník s prezývkou Reaper ani svojho posledného premožiteľa z novembra 2018 a šampióna strednej divízie Israela Adesanyu.

Je to skvelý zápasník, ale myslím si, že je čas, aby sa naše cesty znova skrížili. Ak v septembri otvoria v Austrálii hranice, tak môžeme ísť na to,“ dodal.

Hoci posledné výkony Roberta Whittakera hovoria jasnou rečou, nie je vôbec isté, či jeho ďalším zápasom bude titulová odveta. Adesanya sa totiž v minulosti nechal počuť, že ho v strednej váhe lákajú nové výzvy v podobe súperov, s ktorými sa ešte nestretol.

Veterán stále v hre, zrušený zápas a nádherná submisia

Len pár hodín pred začiatkom podujatia bol neočakávane zrušený duel ľahkej váhy medzi Drakkarom Kloseom a Jeremym Stephensom, ktorý mal byť pôvodne hlavným predzápasom turnaja.

Na tom by nebolo nič zvláštne, keby dôvodom zrušenia nebolo zranenie spôsobené počas piatkového oficiálneho váženia. Počas neho Jeremy Stephens svojho súpera nešetrne strčil.

Na jeho miesto bol tak presunutý súboj ťažkých váh medzi bývalým šampiónom UFC Andreiom Arlovskim (31-20 MMA) a Chaseom Shermanom (15-7). 

V ňom sa po dobrom a taktickom výkone z víťazstva tešil veterán organizácie Arlovski. Podľa vlastných slov ho tešil po dueli predovšetkým fakt, že opäť raz dokázal, ešte aj v 42 rokoch sa môže stále merať s tými najlepšími.

S dokonalým prevedením škrtenia s názvom gilotína prišiel Gerald Meerschaert (32-14 MMA), ktorý po dvoch minútach jasne zvíťazil nad Poliakom Bartoszom Fabianskim (15-5 MMA).

Gerald Meerschaert a jeho perfektné prevedenie gilotíny.
Gerald Meerschaert a jeho perfektné prevedenie gilotíny. (Zdroj: Chris Unger/Zuffa LLC)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 24: Whittaker so skvelým výkonom, ako ďalšieho chce Adesanyu