UFC 259: Nevídaný koniec, šampión sa pripravil o titul po diskvalifikácii (VIDEO)

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|7. mar 2021 o 06:20

Skvelý zápas dvoch elitných bojovníkov ukončil úmyselný ilegálny úder.

LAS VEGAS. V prvom z dnešných trol titulových súbojov sa stretol o titul bantamovej váhy organizácie UFC šampión Petr Yan s vyzývateľom Aljamanom Sterlingom. 

1.kolo

Začíname vo vysokom tempe. Perfektne načasované koleno! Yan sa naštastie pre neho stihol spamätať. Sterling tlačí. Naskočené koleno, toto nevyzerá vôbec dobre. Sterling prvý pokus o takedown - úspešný. Yan vôbec nevyzerá ako šampión, takto sme ho nevideli ani v jednom z jeho doterajších zápasov. Pozor, nádherná kombinácia od Yana, prvý knockdown je tu! Neuveriteľné tempo. Sterling sa pokúša o leglock, Yan sa ale nenechal nachytať. 

2.kolo

Yan rešpektuje kopy Sterlinga, snaží sa ich blokovať. Sterling typicky s neortodoxným postojom. Pokus o strh zo strany Američana, Yan efektívne bráni bez väčšej námahy. Boj pokračuje na pletive, ruský bojovník je v tejto chvíli schopný brániť a okamžite vstávať zo súperových pokusov. Sterling tlačí údermi akoby to ani nebol päťkolový duel, Yan ustupuje ku pletivu. V boxerských výmenách je Yan presnejší, Sterling to však doháňa tlakom. Yan zaberá krk a chrbát súpera, Sterling bleskovo uniká. Ďalšie intenzívne kolo.


3.kolo

Yan konzervuje energiu, je jasné, že po krátkych úderoch očakáva pokus o takedown a vždy je bleskovo pripravený zareagovať. Všimnite si ako sa Yan vysporiadal s kopmi na nohu od Sterlinga. Krásny takedown od Yana, ten ale nejaví zámer pokračovať v súboji na zemi. Sterling po skvelom úvode tlačí na to dostať Yana na zem, ten využíva jeho chyby a po každej si zoberie svoju daň či už údermi, kopmi alebo minimálne odobraním síl protivníka, pretože každý pokus o takedown musí stáť veľký kus síl zo strany Sterlinga. Tretie kolo predstavuje doteraz asi najasnejší rezultát.

4.kolo

Dominantné momenty pre Yana, Sterlingovi sa nedarí dostať späť do zápasu. Dobrý kop na telo od Yana, reakcia Sterlinga je klasicky v pokuse o strh. Kým sa Sterling pokúša o netypické techniky, vždy si ho nájde úder od Yana, ktorý sa drží skôr fundamentálnejších techník. Tvrdé údery od Yana, toto nie je dobré pre vyzývateľa o titul! Minúta do konca. Yan neuveriteľne chybuje, triafa nedovolene kolenom Sterlinga! Ide o to, že v momente, keď ho trafil kolenom, Sterling sa dotýkal zeme troma bodmi. Vo vzduchu visí reálna šanca ukončenia duelu, bude to diskvalifikácia? Je to tak, rozhodca ukončuje duel!

Po úmyselnom údere a diskvalifikácii sa novým šampiónom bantamovej váhy UFC stáva Aljaman Sterling!





Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 259: Nevídaný koniec, šampión sa pripravil o titul po diskvalifikácii (VIDEO)