UFC naozaj zasiahne. „Už je to neakceptovateľné," hovorí Dana White

Adrián Mečiar|4. apr 2019 o 02:00

UFC vstúpi do ostrej slovnej prestrelky medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom.

Ešte v novembri minulého roka Dana White tvrdil, že ani pred prípadnou odvetou neplánuje zasahovať do slovných prestreliek medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom. „Toto je fight biznis," prehlásil vtedy White.

Teraz sa ale zdá, že prezident UFC mení rétoriku. Po posledných útokoch, ktoré mohli byť chápané ako urážka na vieru a rodinu, White sľubuje, že organizácia zakročí.

McGregor najskôr reagoval na rozhovor, v ktorom ho Khabib prirovnal k žiarlivej manželke, ktorá sa vyhráža odchodom z domu, no nakoniec sa vždy vráti. McGregor svoj tweet, v ktorom Khabibovu ženu nazval uterákom, po zverejnení vymazal. Nezaháľal ani Khabib, ktorý neskôr uverejnil šteklivú fotografiu McGregora a neznámej ženy, k čomu rovnako pridal ostrý odkaz.

Po vyostrení online komunikácie už zasiahlo UFC. Dana White v oficiálnom stanovisku hovorí o zasiahnutí do situácie, ktorá siaha ďalej než len za hranice športu. „Som si vedomý aktuálnej výmeny na sociálnych sieťach medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom. Situácia sa dostala bodu, kedy je to už neakceptovateľné. Musíme teda podniknúť nevyhnutné kroky a kontaktovať oba tímy. Situáciu riešime interne."

Organizácia má právo na to, aby uplatnila kódex správania, ktorý by mal platiť pre všetkých zápasníkov zmluvne viazaných s UFC. Je otázne, aké konkrétne kroky UFC podnikne. Dá sa očakávať, že odkazy sa minimálne v najbližších dňoch o čosi zmiernia, poprípade úplne ustanú, no je skôr nepravdepodobné, že UFC udelí obom rivalom aj nejaké tresty.

Foto: MMA Fighting

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC naozaj zasiahne. „Už je to neakceptovateľné," hovorí Dana White