Tretí zápas má blízko k realite. Conora McGregora čaká kľúčový duel

Írsky majster zmiešaných bojových umení Conor McGregor je známy svojim sebavedomím vystupovaním.
Írsky majster zmiešaných bojových umení Conor McGregor je známy svojim sebavedomím vystupovaním. (Autor: SITA/AP)
Adrián Mečiar|2. apr 2021 o 20:41

Zápas má stanovený dátum, oficiálne potvrdenie je podľa najnovších správ len formalitou.

LAS VEGAS. Dohodnutie tretieho zápasu medzi Dustinom Poirierom a Conorom McGregorom je o krok bližšie k realite.

Vlastne, podľa všetkého už ide iba o formalitu. „Dustin Poirier oficiálne podpísal svoj kontrakt na duel s Conorom McGregorom, ktorý by sa mal konať 10. júla,“ uviedol kanadský reportér ESPN Ariel Helwani.

Ten dodal, že sa rovnako počíta aj s McGregorom, ktorý už dal verbálny súhlas. Damon Martin z portálu MMA Fighting vysvetlil, že ide o podobnú situáciu ako pred predošlým duelom.

Všetky strany majú záujem o uzavretie dohody a ostáva iba doladiť detaily, resp. spečatiť zmluvu podpisom. „Stále čakám na potvrdenie, či už zmluvu podpísal tiež Conor McGregor, no v princípe sú všetci na palube,“ napísal na sociálnu sieť Twitter

Tretí súboj rozhodne

Conor McGregor a Dustin Poirier sa po prvý raz stretli ešte v roku 2014. Vtedy si jasné víťazstvo už po necelých dvoch minútach odniesol írsky zápasník.

Lenže po rokoch sa pozície vymenili. Poirier si, podobne ako McGregor, siahol na opasok ľahkej váhy a udomácnil sa na najvyšších priečkach v rámci tejto divízie.

Veľký progres potvrdil januárovou výhrou, ktorá vyrovnala vzájomné skóre na 1-1. 

Júlový týždeň zápasenia

Trilógiu zavŕšia v hlavnom zápase júlového turnaja UFC 264. Číslovaný galavečer v tomto termíne tradične hostí Las Vegas, pričom je podujatie zároveň vyvrcholením Medzinárodného týždňa zápasenia.

Medzi sprievodné akcie patrí taktiež ceremoniál s uvedením nových členov do Siene slávy UFC. Do tohtoročného programu však môže opäť zasiahnuť pandémia ochorenia Covid-19. 

Aj kvôli tomu zatiaľ nie je jasné, či vôbec bude dejiskom Las Vegas, kde má UFC centrálu. Pokiaľ promotérom úrady v Nevade nepovolia usporiadať turnaj s divákmi, organizácia zrejme bude hľadať iné miesto konania.

Už aprílové UFC 261 bude mať na Floride v hľadisku 15-tisícovú divácku kulisu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tretí zápas má blízko k realite. Conora McGregora čaká kľúčový duel