UFC 249 zrejme bude, avšak bez Khabiba Nurmagomedova

Adrián Mečiar|6. apr 2020 o 02:00

Dana White nakoniec zrejme naplní svoje slová. UFC podľa všetkého dnes oznámi dejisko turnaja UFC 249, lenže bez Khabiba Nurmagomedova v hlavnej úlohe.

Dana White nakoniec zrejme naplní svoje slová. UFC podľa všetkého dnes oznámi dejisko turnaja UFC 249, lenže bez Khabiba Nurmagomedova v hlavnej úlohe. 

Zatiaľ čo športový svet je ochromený a najväčšie ligy premýšľajú, či budú v období najbližšieho polroka dokončiť aktuálne rozohrané ročníky, UFC posledné týždne usilovne pracuje na tom, aby organizácia našla miesto, kde sa budú môcť aj napriek úradujúcej pandémii konať veľké galavečery s hviezdnym obsadením.

Cieľ UFC je jasný. V čase, keď ostatné športy (azda s výnimkou WWE, pozn. red.) majú pauzu, môže UFC žiariť na uvoľnenej scéne. Karanténou znudené publikum prahnúce po akejkoľvek zábave môže pokojne znamenať rekordnú sledovanosť.

UFC podľa zdrojov novinára Ariela Helwaniho plánuje v nasledujúcich týždňoch usporiadať hneď niekoľko podujatí, ktorých štartovky budú tvoriť duely, ktoré kvôli súčasnej situácii museli byť zrušené či odložené, no zároveň budú musieť matchmakeri vytvoriť úplne nové zápasy. To otvára dvere zápasníkom, ktorí momentálne nie sú súčasťou UFC.

Dejisko turnajov by sa malo nachádzať niekde na západnom pobreží Spojených štátov. UFC nechcelo prezradiť svoje riešenie ľuďom zvonku, a preto to zatiaľ nedokázali potvrdiť ani zvyčajne dobre informovaným Helwaniho zdrojom. Údajne je možné, že pôjde o územie, ktoré nebude regulované žiadnou atletickou komisiou.

Oficiálne oznámenie by malo prísť v priebehu dneška. Aj prezident organizácie Dana White to priznal na sociálnych sieťach, hoci v príspevku, ktorým odpovedal na falošný účet. 

White ale zároveň potvrdil, že podujatie bude bez Khabiba Nurmagomedova. Šampión ľahkej váhy, ktorý sa mal konečne stretnúť s Tonym Fergusonom, pred časom odletel domov do Dagestanu, kde čakal na to, ako sa vyvinie situácia. 

13 dní pred termínom konania podujatia UFC 249 sa ale zdá, že Nurmagomedov je definitívne von z hry. Náhradným plánom má byť duel Tonyho Fergusona a Justina Gaethjeho. Tento súboj však zatiaľ nie je podpísaný. Ferguson síce dostal kontrakt už minulý týždeň, no odmietal ho podpísať až do momentu, kým nebude známe dejisko duelu.

Podujatie UFC 249 pôvodne mala hostiť brooklynská aréna Barclays Center. Aktuálna situácia ohľadom pandémie koronavírusu však ochromila svet. Vlády na celom svete vydávajú opatrenia, ktoré v snahe ochrániť zdravie ľudí obmedzujú konanie verejných podujatí.

UFC sa aj tak snaží nájsť spôsob, ako bude môcť ponúkať svoj produkt. Kritici varujú pred veľkým zdravotným rizikom, no Dana White trvá na tom, že UFC situáciu prediskutovalo s odborníkmi a ich riešenie je bezpečné. White bol jedným zo šéfov veľkých športových líg, s ktorými cez víkend telefonoval šéf Bieleho domu Donald Trump.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 249 zrejme bude, avšak bez Khabiba Nurmagomedova