Bojovníci Oktagonu sa vysmievajú Vémolovi a jeho boxu (Týždeň V klietke)

Alex Lohoré a Karlos Vémola na vážení pred vzájomným zápasom v roku 2020.
Alex Lohoré a Karlos Vémola na vážení pred vzájomným zápasom v roku 2020. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|22. mar 2022 o 13:15

Papierový šampión, box nie je pre teba, odkazujú mu.

BRATISLAVA. Prestížny turnaj v Belgicku museli prerušiť uprostred očakávanej odvety.

Na plochu vtrhli diváci a v hľadisku sa odohrala hromadná bitka. Takéto správanie nemá nič spoločné s hodnotami športu,“ hneval sa Badr Hari. Všetko sa strhlo práve počas zápasu legendárneho kickboxera.

Presným opakom bol galavečer organizácie UFC, ktorý sa uskutočnil v Londýne.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Karlos Vémola sa pripravuje na boxerký zápas, no dve známe tváre z Oktagonu sa zasmiali na videách z jeho tréningu.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

Bitka fanúšikov ukončila turnaj

Mala to byť veľká noc pre najlepšiu svetovú ligu kickboxu GLORY. Opak bol ale pravdou. Jubilejný osemdesiaty turnaj sa nezapíše do jej histórie práve najlepšie.

Počas turnaja GLORY 80 sa odohrával predposledný zápas večera. Očakávaná odveta medzi dvoma špičkovými zápasníkmi, Arkadiuszom Wrzosekom a Badrom Harim.

Prvé dve kolá priniesli zaujímavý súboj, ktorý mal vyvrcholiť v tretej päťminútovke. K tretiemu kolu však už nedošlo. Jedna skupina fanúšikov napadla druhú, čo spustilo doslova paniku divákov v hľadisku.

Podľa prvotných informácií sa na poľskej strane mali nachádzať aj futbaloví chuligáni.

Na videu sú zachytené útoky päsťami a predmetmi. Bezpečnostným zložkám neostávalo nič iné, než okamžite prerušiť prestížny turnaj.

Stret Wrzoseka a Hariho bol tak po dvoch kolách ukončený bez výsledku a na hlavný duel večera medzi Levim Rigtersom a Jamalom Ben Saddikom ani nedošlo.

Zápas bol zrušený kvôli malej skupine chuligánov, ktorí zničili tento večer. Takéto správanie nemá nič spoločné s hodnotami športu a glory. Mali by sme sa tomu postaviť čelom. Mrzí ma, že si môj súper neuvedomil, aké nebezpečné bolo správanie jeho fanúšikov,“ hneval sa Hari.

Galavečer UFC v Londýne nadchol

Skvelé zápasy, elektrizujúca atmosféra a víťazstvá domácich bojovníkov.

Najlepšia svetová organizácia zmiešaných bojových umení UFC sa po prvýkrát od roku 2019 rozhodla usporiadať podujatie starom kontinente.

Z celkového počtu dvanástich súbojov na karte skončilo až deväť pred časovým limitom.

Tom Aspinall doslova ovládol hlavný zápas večera, keď zdolal šiestieho muža rebríčka ťažkej váhy UFC Alexandra Volkova. Mal to byť prvý veľký test pre 28-ročného zápasníka, no ani tak skúsený súper ako Volkov nenašiel na Aspinalla recept.

K svojim výplatám si celkovo deväť zápasníkov prilepšilo bonusom za výkon večera vo výške 50-tisíc dolárov. Ide o nový rekord organizácie. Ocenení tak boli všetci bojovníci na turnaji, ktorí dokázali zvíťaziť pred uplynutím časového limitu.

„Všetci si to zaslúžili. Nemohlo to byť lepšie, lepší scenár pre dnešný turnaj by sa nedal napísať. Zápasy boli fantastické, bojovníci do toho dali úplne všetko,“ povedal prezident UFC Dana White, ktorý bol po turnaji vo výbornej nálade.

White sľúbil, že UFC sa tento rok ešte raz vráti do Anglicka. V pôvodnom pláne a rozpise turnajov pritom takýto krok nebol.

McGregor si pýta šampióna

Aj keď mu v súčasnosti patrí v rebríčku ľahkej divízii UFC až deviate miesto, hviezdny Conor McGregor si pýta veľký zápas.

Írsky bojovník verí, že by dokázal prerušiť nadvládu šampióna veltrovej divízie Kamaru Usmana.

Odpoveď Usmana na seba ale nenechala dlho čakať.

Momentálne azda najlepší bojovník naprieč všetkými váhovými kategóriámi v UFC si z McGregora uťahuje, keď tvrdí, že by bolo najlepšie si pre írsku hviezdu podobné plány rozmyslieť, inak to pre neho nedopadne dobre.

„Vážne chcete vidieť vraždu v oktagone?“ pýta sa Usman, ktorý má vo veltrovej divízii na na konte päť úspešných titulových obhajob.

Bývalý šampión Oktagonu nemôže zápasiť

Poľský bojovník Mateusz Legierski nebude štartovať na turnaji Oktagon Prime 5, ktorý sa uskutoční už túto sobotu v komplexe X-bionic sphere.

Bývalého šampióna ľahkej váhy vyradilo zo súboja s Matoušom Kohoutom zranenie, informovala organizácia Oktagon MMA na sociálnych sieťach.

Český bojovník našťastie o zápas neprišiel. Po novom ho preverí Nemec Arda Adas.

Vémolovi sa smejú bojovníci Oktagonu

Karlos Vémola sa aktuálne pripravuje na májový duel proti Marpovi. Pre Vémolu to bude premiéra v boxe, ale verí, že vďaka príprave zlepší techniku a v ringu si pripíše prvé KO vo svojej kariére.

O tom však nie je presvedčený jeho bývalý súper Alex Lohoré. Ten komentoval video z Karlosovho tréningu. 

Karlos, to je príliš pomalé. Nemyslím si, že box je pre teba,“ uviedol.

Do komentárov na sociálnej sieti sa zapojil tiež Leandro "Apollo" Silva, ktorý už dlho vyzýva Vémolu na zápas. Najnovšie navrhuje aspoň duel v boxe.

Hej, chlapče, vidím, že trénuješ box, však? To je úžasné, ty papierový šampión. Ak si proti mne nevzal zápas v MMA, myslím si, že box by si už prijal. Oktagon, Ondro a Palo (Ondřej Novotný a Pavol Neruda, pozn. red.), čo tak to urobiť? Bude to zaujímavé a zábavné. 

Pre toto je papierový šampión. Boxerská exhibícia proti rapperovi!“ napísal Silva.

Lohore sa pred mesiacom vrátil do klietky Oktagonu, keď v Prahe na Oktagone 32 porazil Zdeňka Polívku. "Apollo" bojoval v Oktagone naposledy v titulovom zápase proti Davidovi Kozmovi.

Šampionát amatérov v MMA

Vrchol sezóny asociácie GAMMA, to budú majstrovstvá sveta MMA amatérov, ktoré už o týždeň štartujú v holandskom Amsterdame.

Očakáva sa, že počas štyroch dní sa proti sebe postavia bojovníci z viac ako 100 krajín sveta, pričom na podujatí nebude chýbať ani slovenská reprezentácia.

Slovenské farby bude hájiť 9 bojovníkov, ktorých povedie reprezentačný tréner Dávid Kedžuch.

Martínek už nechce zápasiť v ruskej lige ACA

Český bojovník Michal Martínek momentálne odmieta zápasiť v ruskej lige ACA.

Jeho postoj reaguje na vojnu na Ukrajinu. Organizácia ACA má veľmi silné prepojenie na čečenského diktátora Kadyrova, ktorý má byť priamo zapojený do vojny.

Martínek preto popísal, ako to vyzerá. Mal som zápasiť 15. apríla v Minsku. V momente, keď sa začal vojnový konflikt, tak sme pochopiteľne reagovali. Povedali sme si, že pokiaľ sa situácia neupokojí, tak nebudeme chcieť zápasiť.

Momentálne riešime nejaké alternatívy, je to dosť náročné. ACA sa ku mne vždy správala slušne, všetko bolo také, aké malo byť. Momentálne to ale nie je cesta, s ktorou sa chcem stotožňovať,“ povedal v rozhovore pre sport.cz.

Cverna vyzýva bývalého šéfa XFN

Alex Cverna len pred pár dňami na prvom podujatí RFA vyzval Tomáša Možného a už posiela ďalšiu výzvu. Tentoraz ju adresoval Petrovi Karešovi, ktorého si vypýtal na galavečer Fight Night Challenge.

Bývalý promotér XFN Petr Kareš má na programe aj odložený súboj s Petrom Vondráčkom, takže si má z čoho vyberať.

„Viem, že Petrovi Karešovi odpadol zápas a týmto by som ho chcel vyzvať, aby si so mnou dal 3. júna na podujatí Fight Night Challenge boxerský zápas.

Takže poďme do toho. Dajme fanúšikom to, čo chcú,“ odkázal Cverna.

Niekdajší promotér je v Čechách známy nielen vďaka pozícii v XFN, ale často sa zabúda, že má za sebou dlhoročnú kariéru v kickboxe.

Z Oktagonu o poľský titul

Marcin Naruzska bude v Poľsku bojovať o titul strednej váhy organizácie FEN. Jeho súperom bude Piotr Kuberski so skóre 9:1.

Naruszczka naposledy zápasil v decembri na Oktagone 29, keď porazil Jakuba Běleho.

Predtým v organizácii porazil Erica Spicely a za kratší koniec ťahal v dvoch diskutovaných zápasoch. Prehral s Davidom Hoškom a v tesnom titulovom zápase so Samuelom Krištofičom.

Newsletter - SvetMMA: Týždeň V klietke

Prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúkol uplynulý týždeň v bojových umeniach.

Prihláste sa na odber na e-mail jedným klikom >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bojovníci Oktagonu sa vysmievajú Vémolovi a jeho boxu (Týždeň V klietke)