Tréner Walesu naznačil, že Real nezvládol začlenenie Balea po zranení

(Autor: SITA/AP)
SITA|4. okt 2013 o 07:43

Bale nepomôže reprezentácii Walesu, stále je mimo hry

LONDÝN. Historicky najdrahší futbalista sveta Gareth Bale sa síce vo štvrtok ocitol v nominácii reprezentácie Walesu na stretnutia s Macedónskom a Belgickom v A-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie, ale napokon sa ukázalo, že nebude môcť nastúpiť.

Dôvodom je zranenie stehenného svalu na ľavej nohe, ktoré si vyžiada približne dvojtýždňovú výluku.

Tréner Walesanov Chris Coleman dúfal, že Bale bude k dispozícii, neskôr však sám potvrdil neúčasť krídelníka Realu Madrid. Mužstvo figuruje na poslednej 6. priečke so 6 bodmi z ôsmich zápasov a už nemá šancu ani na baráž.

Coleman pritom naznačil, že španielsky klub nezvláda zapracovanie Bala do nových podmienok: "Nikdy by som nekritizoval iného kouča a Carlo Ancelotti je skvelý tréner, ale tempo Primera División sa nedá porovnávať s Premier League. Tá je najdynamickejšou súťažou a Carlo si možno myslel, že Gareth prechod zvládne. On však už počas predchádzajúceho asociačného termínu nebol ani zďaleka úplne fit. Je preňho veľmi náročné naskočiť do rozbehnutého kolotoča po tom, ako mal zredukovanú predsezónnu prípravu."

Coleman vysvetlil, prečo zaradil do kádra indisponovaného hráča: "Je nominovaný, kým sa nič nezmení. Až po oznámení menoslovu sme zistili, že má problém." Dvadsaťštyriročný Bale nútene vynechal stredajší domáci zápas Realu v Lige majstrov proti FC Kodaň (4:0).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Walesu naznačil, že Real nezvládol začlenenie Balea po zranení