Tréner Tottenhamu dostal za nevhodné správanie dvojzápasový dištanc

Argentínsky tréner Pochettin.
Argentínsky tréner Pochettin. (Autor: SITA)
TASR|6. mar 2019 o 11:59

Musí zaplatiť aj pokutu.

LONDÝN. Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala trénera Tottenhamu Mauricia Pochettina dvojzápasovým dištancom za nevhodné správanie sa vo februárovom dueli Premier League na pôde Burnley.

Argentínsky kouč sa po prehre 1:2 oboril na rozhodcu Mikea Deana. Okrem zákazdu činnosti obdržal aj pokutu 10.000 libier.

Pochettino sa po záverečnom hvizde pustil do vyhrotenej debaty s arbitrom Deanom, ktorá pokračovala aj v tuneli. Výmena názorov sa pravdepodobne týkala jediného sporného momentu v zápase. Tým bol rohový kop z 57. minúty, po ktorom Chris Wood poslal domácich do vedenia 1:0.

Štyridsaťsedemročný Pochettino bude chýbať na lavičke Spurs v sobotňajšom zápase proti svojmu bývalému klubu Southamptonu a 31. marca v súboji s Liverpoolom.

"Tréner Tottenhamu akceptoval trest za jeho správanie sa na ihrisku a v okolí hráčskeho tunela po konci zápasu s Burnley, ktorý sa hral 23. februára," citovala agentúra AFP zo stanoviska FA. Pochettino sa neskôr Deanovi za svoj "výbuch" ospravedlnil.

"Kohúti" nedokázali zvíťaziť v uplynulých troch ligových zápasoch, po zaváhaní s Burnley prehrali aj na ihrisku Chelsea (0:2) a remizovali v derby s Arsenalom (1:1).

V tabuľke Premier League im patrí tretia priečka s desaťbodovým odstupom za vedúcim Manchestrom City. V Lige majstrov dokázali Pochettinovi zverenci postúpiť do štvrťfinále, keď v osemfinále vyradili Dortmund po výsledkoch 3:0 a 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Tottenhamu dostal za nevhodné správanie dvojzápasový dištanc