Tréner SR “21” Barmoš musí oželieť stratu zraneného Janeka

SITA|31. máj 2007 o 11:13

BRATISLAVA 31. mája (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš privítal na štvrtkovom zraze v bratislavskom Dome Športu pred blížiacimi sa dvoma prípravnými stretnutiami, ...

BRATISLAVA 31. mája (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš privítal na štvrtkovom zraze v bratislavskom Dome Športu pred blížiacimi sa dvoma prípravnými stretnutiami, ktoré jeho zverenci absolvujú proti rovesníkom z Ruska (hrá sa v sobotu 2. júna o 17.00 h v Prešove) a Anglicka (v utorok 5. júna v Norwichi), len niekoľko hráčov z pôvodnej dvadsiatky nominovaných. "Zvolili sme systém zberného autobusu. Tí, ktorí sú z Bratislavy a blízkeho okolia, prišli sem na zraz a niekedy po 10.00 h by sme chceli vyraziť. Cestou bude zastavenie v Zelenči, Piešťanoch, Trenčíne, Dubnici, Žiline a Ružomberku, kde sa k nám pripoja ostatní hráči. Zatiaľ nemám žiadne informácie o tom, že niekto nepríde, museli sme sa rozlúčiť len so zraneným obrancom Slovana Ivanom Janekom, namiesto ktorého už nebudeme povolávať nikoho," povedal kormidelník slovenskej dvadsaťjednotky Jozef Barmoš. "Janek má poranený brušný sval, z tohto dôvodu nebol ani na súpiske Slovana v stredajšom zápase so Sencom. Doba liečenia v takomto prípade býva až tri týždne," uviedol lekár SR "21" Pavel Malovič.

V kádri slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov figuruje aj kvarteto legionárov - obranca českého Liberca Michal Jonáš, stredopoliar ďalšieho českého mužstva FC Zlín Lukáš Opiela ako i útočníci Zoltán Harsányi z anglického klubu Bolton Wanderers a Erik Jendrišek z MFK Ružomberok (uplynulú sezónu však hosťoval v Hannoveri 96 a od 1. júla prestupuje do ďalšieho nemeckého futbalového tímu 1. FC Kaiserslautern).

"Pôvodne sme nominovali 20 hráčov, pretože teraz sa začínajú dovolenky a potom by sme ich už veľmi ťažko zháňali. Uvidíme, čo bude po prvom zápase s Rusmi, ale ak by sme mali k dispozícii aspoň 18 futbalistov, nebudeme dopĺňať káder. Prvotná myšlienka bola dokonca taká, že z dvadsiatky nominovaných by dvaja hráči prešli po prvom zápase v Prešove do tímu SR "20", ktorý zohrá v stredu 6. júna posledný duel v rámci Alpe Adria Mirop Cup-u proti Slovinsku," povedal pre agentúru SITA Jozef Barmoš.

Pre slovenskú dvadsaťjednotku budú spomenuté dve medzištátne priateľské stretnutia prípravou pred septembrovým začiatkom kvalifikácie o postup na ME 2009, ktorú Slováci odštartujú dvoma domácimi duelmi proti Islandu (7. 9.) a Rakúsku (11. 9.). "Som rád, že máme možnosť odohrať takéto dve ťažké a náročné stretnutia. Tento istý model nás čaká aj v septembri a v októbri v kvalifikácii. Vtedy to bude dvojzápas piatok - utorok, teraz je to síce sobota - utorok, ale to je veľmi podobné. Proti Angličanom to bude skúška ohňom, pretože ide o starší kvalifikačný ročník, ktorý sa teraz pripravuje na blížiace sa ME tejto vekovej kategórie v Holandsku (10. - 23. júna 2007, pozn.)," dodal J. Barmoš.


Aktualizovaná 19-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiace sa dva prípravné zápasy - proti rovesníkom z Ruska (hrá sa v sobotu 2. júna o 17.00 h v Prešove) a Anglicka (v utorok 5. júna v Norwichi):

Brankári: Roman Smieška (MFK Ružomberok), Ľuboš Kamenár (Artmedia Bratislava)

Obrancovia: Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Nemček (Slovan Bratislava), Michal Jonáš (Slovan Liberec/ČR), Karol Karlík (FC Nitra), Ján Maslo (MFK Ružomberok)

Stredopoliari: František Viskup (LAFC Lučenec), Ivan Lišivka (MFK Košice), Matej Ižvolt, Erik Grendel (obaja ZTS Dubnica), Lukáš Bakoš (MFK Ružomberok), Patrik Mráz (Artmedia Bratislava), Lukáš Opiela (FC Zlín/ČR), Radoslav Augustín (FC Senec)

Útočníci: Zoltán Harsányi (Bolton Wanderers/Angl.), Pavol Jurčo (MFK Košice), Erik Jendrišek (Hannover 96/Nem., od 1. júla 2007 sa stane hráčom 1. FC Kaiserslautern/Nem.), Tomáš Majtán (Inter Bratislava)


Náhradníci:

Brankári: Lukáš Hroššo (FC Nitra), Tomáš Košický (Inter Bratislava)

Hráči v poli: Martin Nosek (ZTS Dubnica), Roman Tarek (Inter Bratislava), Róbert Klučiar (Dukla Banská Bystrica), Pavol Pilár, Peter Maslo (obaja MFK Ružomberok), Roman Mihálik (LAFC Lučenec), Vratislav Gajdoš (Artmedia Bratislava), Roman Gergel (AS Trenčín), Ondrej Čurgali (FC Nitra)


Realizačný tím:

hlavný vedúci: Štefan Sapár

technický vedúci: Peter Palenčík

hlavný tréner: Jozef Barmoš

asistenti trénera: Jozef Vukušič, Viliam Hyravý (pre zápas v Prešove proti Rusku), Roland Praj

lekár: MUDr. Pavel Malovič

fyzioterapeut - masér: Rastislav Záhorský

masér - kustód: Viliam Kalman


Nachádzate sa tu:
Domov