Tréner Rangers rozdelil Richardsa a Gáboríka

Marián Gáborík (v strede).
Marián Gáborík (v strede). (Autor: SITA/AP)
TASR|29. okt 2011 o 12:29

Tím New York Rangers trápi málo strelených gólov tímu - iba 16, čo je posledné miesto v lige, rovnaký počet dalo aj NY Islanders.

NEW YORK. Tréner hokejistov New York Rangers John Tortorella rozdelil hviezdnu dvojicu Brad Richards - Marián Gáborík a pokúsi sa podporiť vyššiu produktivitu svojho tímu ich zaradením do rozličných útokov.

Ofenzívna dvojica, ktorá mala byť nositeľom gólovej produkcie "jazdcov" a hviezdnym duom celej NHL, vydržala spolu len 8 zápasov.

Tortorella čaká viac

Spárovanie centra Richardsa a kanoniera Gáboríka malo priniesť najmä pre krídelníka góly, ktoré v minulej sezóne tak chýbali. Bol to jeden z dôvodov, prečo podpísali elitného stredného útočníka na 9 rokov s kontraktom v celkovej výške 60 miliónov dolárov.

Spolupráca, na ktorú sa tešili pred sezónou obaja hokejisti však podľa kouča nenašla jeho vytúžený rozmer. Obaja hráči sú najproduktívnejšími v tíme - Gáborík má po 8 zápasoch na konte 5 bodov (4+1), Richards má rovnaký počet bodov v identickom počte zápasov (1+4).

Tortorella však čaká viac, trápi ho málo strelených gólov tímu - iba 16, čo je posledné miesto v lige, rovnaký počet dalo aj NY Islanders.

"Nie je to o jednom, či dvoch hráčoch. Je to o tom, aby celý tím našiel svoju hernú tvár. Myslím si, že v súčasnosti majú moji hráči zahalené mysle a nechcú pustiť hokej 'k telu'. Anisimovov útok s Dubinským a Callahanom hral dobre, mojou túžbou by bolo, keby som videl aj spoluprácu Richieho a Gabbyho na takejto úrovni," komentoval zmenu Tortorella.

Gáborík možno v druhom útoku

Kouč skúšal na ľavom krídle k Richardsovi a Gáboríkovi v príprave Wojteka Wolského. Na úvod sezóny k nim priradil Brandona Dubinského, čo však trvalo len 3 zápasy.

Potom sa dostal k slovu v elitnej "lajne" Derek Stepan, vo štvrtok s Torontom mal príležitosť s ukázať sa v prvom útoku Ruslan Fedotenko, no v závere stretnutia hral Gáborík už s centrom Erikom Christensenom a Fedotenkom.

V poslednej konštelácii však netrénovali útočníci v piatok, ale nasledujúci zápas začne s najväčšou pravdepodobnosťou v druhom útoku trio Gáborík-Christensen-Wolski.

Znamená to aj to, že sa aktuálna sezóna začína pomaly podobať na tie predchádzajúce, kedy sa slovenský krídelník nedokázal ustáliť pri jednom strednom útočníkovi. Prvý útok bude mať podobu Callahan -Richards-Dubinsky.

Richards: Ofenzívne to nie je bohviečo

"Je to prvá spoločná sezóna, keď sme na ľade, trvá nám to, kým si na seba zvykneme. Zmena je na trénerovi. Ktokoľvek hrá s kýmkoľvek v útoku, potrebujeme sa zlepšiť ako tím, vypracovať si viac príležitostí a mať puk na hokejke viac v súperovej tretine," konštatoval diplomaticky v rozhovore so zámorskými novinármi Gáborík.

"Isto, ofenzívne to zatiaľ nie je bohviečo. Zmena niekedy pomôže. Nikdy som nehral s hráčom, ktorý tak ľahko vie vyhrávať súboje jeden na jedného iba svojimi korčuľami. Nevravím, že to medzi nami nefunguje, je to len iné pre mňa ako doposiaľ. Gáboríka som stretol prvýkrát asi pred mesiacom, buďme realisti," naznačoval Richards, že najdlhší čas na vytvorenie chémie dvojici tréner nenechal.

Rangers v úvode sezóny neexcelujú, ale ani nemajú dôvod na paniku. Po ôsmich stretnutiach majú na konte rovnaký počet bodov. To im stačí na 11. miesto vo Východnej konferencii, ale ak by vyhrali nasledujúce dva, ihneď by ich to vyšvihlo na 4. miesto.

V najbližšom stretnutí si zahrajú v Ottawe v sobotu, v pondelok sa predstavia na ľade San Jose, vo štvrtok v Anaheime.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Rangers rozdelil Richardsa a Gáboríka