Tréner Juventusu mohol dostať aj trojročný dištanc

SITA|23. aug 2012 o 16:38

Kouč talianskeho majstra má ešte jednu možnosť odvolať sa proti zákazu trénovania.

RÍM. Sudca talianskeho federálneho súdu Piero Sandulli vyhlásil, že tréner futbalového klubu Juventus Turín Antonio Conte, ktorý je zapletený do korupčnej kauzy "Calcioscommesse", môže byť rád, že dostal taký nízky trest.

Za podvod v športovej sfére mohol kouč "starej dámy" potrestaný desaťmesačným zákazom činnosti podľa sudcu dostať až trojročný dištanc.

"Žaloba v kauze zápasu Novara - Siena bola zamietnutá, ale ostatné obvinenia vyzerajú veľmi vážne. Mali by sa teda riešiť samostatne," povedal Sandulli pre taliansku rozhlasovú stanicu Capital.

"V prípade duelu Novara - Siena by vyznelo nelogicky, keby taký vážený a skúsený kouč v kabíne povedal: 'Poďme tento zápas remizovať.' Preto dostal len tri mesiace," myslí si sudca.

"Môžeme povedať, že mal šťastie aj preto, že bol v jednom z dvoch prípadov zbavený obvinenia. Pre podvod v športe mal však dostať tri roky," dodal federálny sudca.

Talianska futbalová federácia (FIGC) potvrdila v stredu desaťmesačný zákaz činnosti pre Antonia Conteho za to, že nenahlásil podozrenia z ovplyvňovania výsledkov zápasov vo svojom predchádzajúcom pôsobisku v Siene počas sezóny 2010/2011.

Kouč úradujúceho talianskeho majstra má však ešte jednu možnosť odvolať sa proti zákazu, ktorého platnosť začne plynúť už od najbližšieho víkendu spoločne so štartom najvyššej talianskej súťaže Serie A. Juventus ako obhajca titulu privíta v nedeľu na domácom ihrisku Parmu.

Brankár Juventusu a talianskej reprezentácie Gianluigi Buffon v auguste vyhlásil, že Conte sa ničoho neobáva a dodal: "Verím, že túžbu bojovať má v krvi."

V kauze "Calcioscommesse", ktorá vypukla tesne pred začiatkom tohtoročných majstrovstiev Európy, obvinili desiatky hráčov a trénerov z ovplyvňovania stretnutí vrátane kapitána Lazia Rím Stefana Mauriho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Tréner Juventusu mohol dostať aj trojročný dištanc