Dvoma gólmi ich zostrelil Duda, stále im hrozí zostup. Bénesov tréner skončil

Tréner Heiko Herrlich.
Tréner Heiko Herrlich. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. apr 2021 o 15:55

Známe je už aj meno jeho nástupcu.

AUGSBURG. Nemecký futbalový bundesligista FC Augsburg, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný stredopoliar László Bénes, prikročil krátko pred koncom sezóny k zmene na trénerskom poste.

Vedenie aktuálne trinásteho tímu tabuľky prepustilo kouča Heika Herrlicha, ktorého na lavičke nahradí Markus Weinzierl.

"Počas našej dôkladnej analýzy sme dospeli k rozhodnutiu, že potrebujeme zmenu na trénerskej pozícii. S Markusom Weinzierlom sme absolvovali cez víkend dlhé a pozitívne konverzácie a sme presvedčení, že v súčasnej situácii je absolútne správny muž pre FCA," citovala agentúra AFP športového riaditeľa klubu Stefana Reutera.

Štyridsaťšesťročný Weinzierl už Augsburg viedol v rokoch 2012 až 2016. Štyridsaťdeväťročný Herrlich v marci 2020 nahradil Martina Schmidta a mužstvo zachránil medzi elitou.

Posledné výsledky ako prehra so Schalke 0:1, remíza 0:0 s Bielefeldom či prehra 2:3 s Kolínom však mužstvo dostali opäť nebezpečne blízko zóny zostupu. Na tú má FCA náskok štyri body, no predposledná Hertha má napríklad k dobru ešte tri zápasy.

Práve v poslednom zápase v drese Kolína hviezdil slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý sa presadil až dvakrát. Druhým zásahom pripravil Augsburg o všetky body.

V zostávajúcich troch kolách sa Augsburg predstaví na pôde desiateho Stuttgartu, privíta priameho súpera v boji o záchranu Werder Brémy a ročník uzavrie v derby na pôde Bayernu Mníchov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Dvoma gólmi ich zostrelil Duda, stále im hrozí zostup. Bénesov tréner skončil