Tréner Evertonu Moyes: Som rád, že máme Muchu v tíme

SITA|8. feb 2011 o 11:52

Aj napriek tomu, že brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha ml. nedostáva v anglickom klube FC Everton príležitosti v základnej zostave, tréner liverpoolskeho mužstva David Moyes je veľmi spokojný s prístupom 28-ročného gólmana.

LIVERPOOL. Mucha je tímovou dvojkou, keď kryje chrbát skúsenejšiemu Američanovi Timovi Howardovi.

"Už od lanského príchodu Jána Muchu sme z neho naozaj nadšení. Nikdy nie je jednoduché zapadnúť do nového tímu, navyše, keď je to ešte v cudzej krajine, ale Ján je ozajstný profesionál a my si užívame prácu s ním. V A-mužstve Evertonu síce nedostal veľa príležitostí, ale v tréningovom procese pracuje každý deň veľmi zodpovedne."

"Vidieť, že napreduje správnym smerom. Mucha je reprezentantom Slovenska, čo tiež svedčí o jeho kvalitách a ja som nesmierne rád, že ho mám v kádri," sprostredkoval reakciu Davida Moyesa pre agentúru SITA brankárov agent Jozef Tokoš.

Ten sa vyjadril, že stretnutie so 47-ročným škótskym koučom Evertonu bolo veľmi príjemné a priateľské. Ján Mucha ml. odchytal za Everton len dve stretnutia v Ligovom pohári, na svoj debut v Premier League stále čaká a vysedáva na lavičke náhradníkov. Napriek tomu zostáva trpezlivý a zatiaľ si nehľadá nové pôsobisko, hoci nedávno pripustil, že ak sa situácia nezmení, bude rozmýšľať nad zmenou.

Bývalý brankár Interu Bratislava, MŠK Žilina či Legie Varšava je momentálne s reprezentačnými spoluhráčmi v Luxemburgu, kde Slovensko odohrá v stredu od 20.15 h medzištátne prípravné stretnutie proti domácemu národnému výberu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Evertonu Moyes: Som rád, že máme Muchu v tíme