S Jágrom v posilňovni vydrží iba tréner. Pretože za ním musí zhasnúť

Jaromír Jágr (vľavo) dal proti Detroitu prvý gól za Calgary Flames.
Jaromír Jágr (vľavo) dal proti Detroitu prvý gól za Calgary Flames. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|13. nov 2017 o 15:37

Jaromír Jágr oslávil svoju veľkú noc tréningom v posilňovni.

BRATISLAVA. Český hokejista Jaromír Jágr sa koncom minulého týždňa prvýkrát gólovo presadil za Calgary Flames. A keďže pridal aj jednu asistenciu, stal sa prvou hviezdou zápasu. Podľa vlastných slov už nemá osemnásť rokov, takže bodovanie nie je jeho prioritou.

Napriek tomu stále trénuje oveľa tvrdšie a častejšie, než jeho mladší spoluhráči.

Po spomenutom štvrtkovom víťazstve nad Detroitom (6:3) dal Jágr rozhovor na striedačke, ďalšie odpovede novinárom poskytol aj v šatni a po pózovaní s pukom. U väčšiny hráčov by potom nasledoval oddych. Nie ale v Jágrovom prípade.

Český veterán svoju veľkú noc oslávil tréningom. "Stal sa prvou hviezdou zápasu a keď som opúšťal halu, stále trénoval s hokejkou v posilňovni," krútil hlavou tréner Calgary Glen Gulutzan.

"Keď ho mladí chlapci v šatni budú počúvať a pozorovať, veľmi im to pomôže. Keď chcú hrať až do 45 rokov, asi by si mali začať robiť poznámky," poznamenal Gulutzan v rozhovore pre oficiálny klubový web.

Portál isport.cz upozorňuje, že mladí hráči by si mali dať pozor. Keď sa pred rokmi Jágr vracal z Ruska do Philadelphie, tamojšie talenty chceli skúsiť povestné Jágrove nočné tréningy. Dopadlo to tak, že väčšina z nich skončila so zákazom od vedenia. Príliš sa v posilňovni zničili.

Jágr dal koncom minulého týždňa prvý gól za Calgary

"Myslím si, že jediný, kto v tejto chvíli s ním vydrží v posilňovni, je náš tréner Ryan Van Asten. Aj to len preto, že musí zhasnúť, keď Jágr skončí," zažartoval Gulutzan.

Tréner Calgary sa s legendárnym Čechom stretol už v roku 2013 v Dallase. Tak, ako každý iný tréner, Gulutzan oceňuje Jágrov vplyv na mladších hráčov.

"Hokej miluje a keď niekto dokázal to, čo on, okolie ho počúva. Na striedačke vidíte napríklad Sama Benneta a Marka Jankowského ako ho pozorujú a prikyvujú," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»S Jágrom v posilňovni vydrží iba tréner. Pretože za ním musí zhasnúť