Jágr bol prvou hviezdou a žartoval: Gaudreau musel spomaliť, aby ma počkal

(Autor: SME)
Martina Janíková|10. nov 2017 o 09:07

Jágr dal prvý gól za Calgary.

BRATISLAVA. Hokejsiti Detroitu Red Wings aj so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom podľahli v nočnom zápase Calgary 3:6.

Český veterán Jaromír Jágr strelil svoj prvý gól v drese Flames a pridal aj jednu asistenciu. V bránke Red Wings prekonal krajana Petra Mrázka.

Calgary v deväťgólovom zápase zdolalo Detroit. Takto to vyzeralo (fotogaléria): fotogaléria

10.11.2017

"Samozrejme, je to zvláštny pocit, keď dáte prvý gól v novom klube. Najmä keď je to v Kanade. Vidíte zanietenosť u fanúšikov, ako veľmi milujú hokej. Od prvého dňa sú ku mne veľmi milí a ja sa snažím vydať zo seba na ľade maximum," povedal Jágr pre portál nhl.com.

Najlepší strelci histórie NHL:

1. Wayne Gretzky - 894 gólov

2. Gordie Howe - 801

3. Jaromír Jágr - 766

Jágra delí už len 49 duelov od rekordu Gordieho Howa v počte odohratých stretnutí v NHL. Český veterán ich má svojom konte 1718, Howe 1767.

Český reprezentant je vo veku 45 rokov druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL. Nazbieral zatiaľ 1918 bodov. Historickému rebríčku suverénne vládne Wayne Gretzky (2 857 bodov).

V tabuľke strelcov patrí Jágrovi tretie miesto. Prvý gól v drese Calgary je preňho 766. v kariére.

"Už nemám osemnásť. Takže nemyslím na bodovanie," povedal Jágr po zápase. "Pre mňa je dôležitejšie cítiť sa dobre, ísť na ľad a pomôcť tímu," dodal.

"Sme veľmi radi, že sme tento zápas zvládli. Ale sú pred nami ďalšie výzvy a my chceme ďalej vyhrávať," uzavrel Jágr.

Jágr sa stal prvou hviezdou zápasu. Veľký podiel na triumfe Flames mal Johnny Gaudreau, ktorý strelil dva góly a pripísal si aj jednu asistenciu. Tú si pripísal práve pri premiérovom góle českého veterána.

"Jágrov prvý gól z mnohých... Prvý gól za tím. Som veľmi rád, že som mohol byť pri tom. Je to niečo špeciálne," vyjadril sa Gaudreau.

"Veľký kus práce odviedol Johnny. Pravdepodobne musel veľmi spomaliť, aby na mňa počkal," žartoval podľa nhl.cz 45-ročný Jágr.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr bol prvou hviezdou a žartoval: Gaudreau musel spomaliť, aby ma počkal