Tréner Bokroš vo Zvolene nečakane skončil

Ernest Bokroš už nie je trénerom Zvolena.
Ernest Bokroš už nie je trénerom Zvolena. (Autor: TASR)
SITA|16. feb 2011 o 18:52

Hokejový extraligista HKm Zvolen čaká nečakane týždeň pred začiatkom play-off zmena trénera, doterajšieho hlavného kouča Ernesta Bokroša mení Jozef Škrak.

ZVOLEN. Zvolen bude trénovať Jozef Škrak, ktorý v tejto sezóne viedol prvoligový Bardejov. S odchádzajúcim trénerom Ernestom Bokrošom končí pri mužstve aj jeho asistent Milan Hovorka.

„Tréneri nám oznámili, že po posledných udalostiach chcú ukončiť svoje pôsobenie pri mužstve. Pôvodne sme sa rozprávali o ich odchode po základnej časti, choroba Ernesta Bokroša však všetko urýchlila. Mužstvo povedie vo zvyšku sezóny Jozef Škrak, ktorý bude mať v zmluve aj opciu na prípadnú ďalšiu spoluprácu v novom ročníku,“ uviedol pre agentúru SITA generálny manažér HKm Ivan Piovarči.

Stredajší tréning viedol kondičný tréner a kouč brankárov Juraj Chabada. Škrakovým asistentom by sa mal stať Vladimír Klinga, ktorý v minulosti pôsobil v extraligových kluboch z Popradu či Kežmarku. V tejto sezóne pracoval v Trebišove.

„Ešte si musí doriešiť záležitosti u svojho doterajšieho zamestnávateľa. Vo štvrtok v Púchove v zápase s reprezentačnou dvadsiatkou preto bude Škrakovým asistentom asi Juraj Chabada,“ uviedol Ivan Piovarči.

Proti trénerovi boli aj fanúšikovia

Ernest Bokroš prišiel k mužstvu HKm v minulej sezóne, keď na poste hlavného kormidelníka vymenil Miloša Holaňa. V tomto ročníku patrí Zvolenu v extralige 6. priečka, tím už má istotu play-off.

V posledných dvoch stretnutiach extraligy s Košicami a Nitrou sa v sektore zvolenského fanklubu objavili viaceré transparenty nabádajúce k tomu, aby Ernest Bokroš pri mužstve skončil.

Časť fanklubu utorňajší duel s Nitrou odignorovala. Doterajší kormidelník v utorok po zápase na transparenty zareagoval, že je to organizované a cielené. Bližšie sa k nim chcel vyjadriť až po skončení základnej časti.

Siedma trénerská výmena v Extralige

Výmena na poste hlavného kormidelníka v HKm Zvolen, kde v utorok Ernesta Bokroša nahradil Jozef Škrak, je už siedmou trénerskou zmenou v hokejovej Slovnaft extralige 2010/2011. Dvakrát menili kouča v Nitre (za Róberta Pukaloviča prišiel dočasne Rudolf Uličný, ktorého potom nahradil Branislav Okuliar) i v Martine (za Júliusa Pénzeša Jaroslav Husár, ktorého následne vymenil Ladislav Spišiak).

V Slovane nastúpil za Pavla Hyneka Zdeno Cíger a v Žiline za Antona Tomka Július Pénzeš.

Prehľad doterajších zmien na poste hlavného trénera v Slovnaft extralige v sezóne 2010/2011:

HK Nitra

Róbert Pukalovič (skončil po 9. kole) - Rudolf Uličný (dočasne od 9. kola)

Rudolf Uličný (skončil po 16. kole) - Branislav Okuliar (od 17. kola)

MHC Mountfield

Július Pénzeš (skončil po 18. kole) - Jaroslav Husár (od 19. kola)

Jaroslav Husár (skončil po 47. kole) - Ladislav Spišiak (od 48. kola)

HC Slovan Bratislava

Pavel Hynek (skončil po predohrávke 25. kola) - Zdeno Cíger (od 26. kola)

MsHK DOXXbet Žilina

Anton Tomko (skončil po 44. kole) - Július Pénzeš (od 45. kola)

HKm Zvolen

Ernest Bokroš (skončil po 52. kole) - Jozef Škrak (od vloženého zápasu 52. kola)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tréner Bokroš vo Zvolene nečakane skončil