Tréner aj podpredseda Besiktasu sú vo vyšetrovacej väzbe

TASR|14. júl 2011 o 09:48

Podľa tureckých médií vyšetruje polícia finále Tureckého pohára medzi Besiktasom a klubom Istanbul Büyük­ehir Belediyespor.

ISTANBUL. Turecký súd uväznil trénera a podpredsedu Besiktasu Istanbul v súvislosti so škandálom s ovplyvňovaním výsledkov futbalových stretnutí, ktorý zatienil prípravy na novú sezónu.

Súd v Istanbule vzal do vyšetrovacej väzby už 26 ľudí, vrátane prezidenta majstrovského Fenerbahce Istanbul. Turecký futbalový zväz nezačne vlastné vyšetrovanie prípadu, kým nebudú pripravené konkrétne obvinenia.

Ako poslední sa vo vyšetrovacej väzbe ocitol tréner Besiktasu Tayfur Havutcu, podpredseda klubu Serdal Adali a ďalší funkcionári Fenerbahce.

Podľa tureckých médií vyšetruje polícia finále Tureckého pohára medzi Besiktasom a klubom Istanbul Büyük­ehir Belediyespor, v ktorom mimochodom na jar hosťoval z tímu "orlov" slovenský reprezentant Filip Hološko.

Besiktas vyhral po penaltovom rozstrele 4:3 a zabezpečil si tak účasť v Európskej lige. Stretnutie je jedným z 19 zápasov, ktoré sú predmetom policajného vyšetrovania.

Hološko sa pred štartom nového ročníka vrátil do kádra Besiktasu.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner aj podpredseda Besiktasu sú vo vyšetrovacej väzbe