Tragikomédia Islanders, vystriedali už päť brankárov

Rick DiPietro.
Rick DiPietro. (Autor: TASR)
SITA|9. feb 2011 o 15:26

Situácia okolo brankárov v hokejovom klube New York Islanders pripomína bizarnú frašku. V stredu sa pred zápasom proti Torontu (3:5) zranil Kevin Poulin.

NEW YORK.

Premiéru v NHL si tak odkrútil jeho náhradník 22-ročný Fín Mikko Koskinen, ktorý chytal prvé dve tretiny bez záložného gólmana na lavičke svojho tímu. Joel Martin dorazil z bridgeportskej farmy až na tretiu tretinu. Koskinen je už piatym brankárom, ktorý sa postavil v aktuálnej sezóne medzi žŕdky "ostrovanov".

Roloson do Tampy? Všetko je možné

Tím z Long Islandu mal pri tom pred začiatkom sezóny mnoho problémov so zranenými hráčmi najmä v obrane a v útoku, no situácia v bránke bola ružová. Ako tímová jednotka Rick DiPietro, tak aj dvojka Dwayne Roloson nemali žiadne zdravotné problémy a boli oporami tímu. Takúto vyrovnanú skúsenú dvojicu gólmanov im mohli iné mužstvá závidieť.

V strede decembra mal DiPietro problémy s opuchnutým kolenom a v bránke beznádejne posledných Islanders začal "hviezdiť" Roloson, ktorý vyhral štyri zápasy za sebou, vychytal shutout a stal sa hráčom "vianočného" týždňa v NHL.

Keďže sa DiPietro ešte pred Silvestrom vrátil, urobil generálny manažér Islanders Garth Snow len ťažko pochopiteľný krok - vymenil na Nový rok Rolosona do Tampy Bay za mladého v AHL pôsobiaceho obrancu Tya Wisharta.

Tampa si vyriešila brankársky problém a Roloson počas januára vychytal "bleskom" sedem víťazstiev, tri z nich na nulu.

Zranenie po zranení

Vedenie klubu z Long Islandu povolalo na post dvojky z farmy v Bridgeporte 27-ročného Nathana Lawsona, ktorý si svoj debut v NHL "odkrútil" len 18. decembra 2010.

Newyorčanom problémy začali už o tri dni, keď sa DiPietro opäť zranil. Lawson odchytal štyri zápasy bez pocitu víťazstva, potom sa vrátil DiPietro a pre zmenu si 21. januára natiahol krížne väzy v kolene Lawson. Na Long Island tak museli povolať po tretíkrát v sezóne 20-ročného mladíka Kevina Poulina.

Garth Snow sa snažil situáciu ratovať ďalším nepochopiteľným krokom. Vzal z waiver listiny ruského gólmana Jevgenija Nabokova. So skúseným Rusom, ktorý začal sezónu v KHL v Petrohrade, sa dohodol Detroit, no podľa pravidiel musel hráča umiestniť na 24 hodín na waiver listinu.

Nabokov už pred tým cez média informoval, že v inom klube ako v Detroite hrávať nebude a po Snowovom akte slovo dodržal a do New Yorku sa vôbec neunúval prísť.

DiPietro dostal bitku, Koskinen príležitosť

"Chudobnému aj z hrnca vykypí" sa potvrdilo už 2. februára. Po v dnešnej NHL už absolútne raritnej bitke dvoch gólmanov skončil DiPietro po výprasku od brankára Pittsburghu Brenta Johnsona dokrvavený, so zlomenou kosťou v tvári a opäť pomliaždeným kolenom. Jeho návrat do bránky sa odhaduje na polovicu marca.

A tak opäť išla požiadavka na farmu do Bridgeportu, z ktorej prišiel Fín Koskinen. Ten začal sezónu dokonca v nižšej farmárskej súťaži ECHL v tíme Utahu, kde sa mu ani neprisnilo, že v tomto ročníku dostane šancu na debut v NHL. Jeho aktuálny náhradník 28-ročný Joel Martin dokonca začal rok v americkej CHL v tíme Odessa Jackalopes. Martin sa počas celej svojej kariéry k NHL ani len nepriblížil, keď absolvoval v AHL spolu len 10 zápasov.

Generálny manažér "ostrovanov" Garth Snow má hlavu v smútku a na pohode mu nepridávajú ani porovnania s neslávne známym predchodcom - "šialeným" Mikom Milburym. V utorok sa už dokonca neodvážil opäť siahnuť na waiver listinu, kde musel Anaheim umiestniť po dlhodobých zdravotných problémoch vracajúceho sa Raya Emeryho, keďže ho potreboval poslať rozchytať sa na farmu.

Islanders sú so 41 bodmi aktuálne posledným klubom Východnej konferencie s 18-bodovou stratou na postupové 8. miesto. Od samotného dna NHL, kde figuruje Edmonton, ich delí jediný bod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tragikomédia Islanders, vystriedali už päť brankárov