Tottenham zaváhal, Chelsea môže v piatok oslavovať zisk titulu

Dele Alli smutný opúšťal trávnik.
Dele Alli smutný opúšťal trávnik. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2017 o 14:08

Tottenham odohrá ešte tri ligové súboje, Chelsea čakajú štyri duely.

LONDÝN. Piatková večerná prehra 0:1 na pôde West Hamu United je pre futbalistov londýnskeho Tottenhamu Hotspur veľkou ranou a zrejme neprekonateľnou prekážkou v súvislosti s bojom o titul v anglickej Premier League.

Víťazstvo mohlo Hotspur priblížiť k vedúcemu FC Chelsea na rozdiel jedného bodu (so zápasom k dobru pre lídra), po prehre však manko zostalo štvorbodové (Chelsea 81 b., Tottenham 77 b.).

Prerušili úspešnú sériu

Tottenham odohrá ešte tri ligové súboje, Chelsea čakajú štyri duely. Ak hráči Chelsea zvíťazia v pondelok doma nad Middlesbrough a v piatok na pôde West Bromwichu, budú mať nepreklenuteľný 10-bodový náskok a vrátia sa na anglický trón.

Ak chcete byť majstrom, na vašej ceste sú zápasy, ktoré musíte vyhrať. Ako? Neviem. Dnes nám to nevyšlo.


Mauricio Pochettino, tréner Tottenhamu

Triumfovali v sezóne 2014/2015, vlani ich na najvyššom stupienku nahradil Leicester City. Tottenham sa najbližšie predstaví až v nedeľu 14. mája, privíta Manchester United.

Pri prípadnej rovnosti počtu bodov na konci sezóny je prvým kritériom rozdiel strelených a inkasovaných gólov, v tomto ohľade - no iba v ňom - je na tom momentálne lepšie Tottenham (plus 48 oproti plus 43).

Zverenci trénera Mauricia Pochettina v piatok na ihrisku West Hamu prišli o šnúru ligových víťazstiev, predtým uspeli deväťkrát v sérii.

"Otázka znie: sme schopní zlepšiť sa ako tím, najmä vo chvíľach pod tlakom a v kľúčových zápasoch?" zamyslel sa sklamaný francúzsky brankár Spurs Hugo Lloris.

Štvrtá ligová prehra v sezóne

Pre Tottenham to bola štvrtá tohtosezónna ligová prehra, predtým nestačil na Chelsea, Liverpool a Manchester United.

"V tomto ročníku sme hrali výborne, o to je sklamanie väčšie. Dnes som Tottenham nepoznal. O to viac to bolí," dodal Lloris.

Pochettino doplnil: "Na ceste k triumfu v lige, k trofeji, je niekoľko kľúčových okamihov. Dnes bol jeden z nich. Nie je to vždy o tom, že ste hrali dobre alebo zle; nie je to o tom, že ste nabehali viac alebo menej; kľúčové je zvíťaziť vtedy, keď je potrebné zvíťaziť."

"Ak chcete byť majstrom, na vašej ceste sú zápasy, ktoré musíte vyhrať. Ako? Neviem. Dnes nám to nevyšlo."

Spurs bojovali o titul aj vlani, v záverečných štyroch kolách však získali iba dva body z tucta a za majstrovským Leicestrom napokon zaostali o jedenásť bodov.

Tottenham dosiaľ naposledy získal anglický titul v roku 1961.

Poradie tímov bojujúcich o titul v Premier League:

1.FC Chelsea34263572:29(+43)81
2.Tottenham35238471:23(+48)77

Zostávajúci program:

FC Chelsea (4 zápasy): Middlesbrough (doma), West Bromwich (vonku), Watford (doma), Sunderland (doma)

Tottenham Hotspur (3 zápasy): Manchester United (doma), Leicester (vonku), Hull (vonku)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tottenham zaváhal, Chelsea môže v piatok oslavovať zisk titulu