Torres je ochotný začínať z lavičky, tvrdí Benitez

Španielsky kouč Torresovi verí a pravidelne ho stavia do základnej jedenástky.
Španielsky kouč Torresovi verí a pravidelne ho stavia do základnej jedenástky. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jan 2013 o 12:17

Manažér Chelsea sa obáva Torresovho enormného zápasového vyťaženia.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového klubu Chelsea Londýn Rafael Benitez uviedol, že španielsky útočník Fernando Torres je ochotný prijať rolu občasného náhradníka v prípade, ak sa aktuálne štvrtému tímu tabuľky Premier League podarí počas januárového prestupového obdobia získať ďalšiu posilu do ofenzívy.

Po letných odchodoch Didiera Drogbu a Salomona Kalou a rozhodnutí poslať Romela Lukakua na hosťovanie do West Bromwichu zostal Torres jediným klasickým hrotovým útočníkom v kádri FC Chelsea.

Aj keď "El Niňo" naznačil v poslednom období herné zlepšenie, stále je dlžný povesti neomylného kanoniera, ktorú si vybudoval počas pôsobenia v Liverpoole práve pod vedením Beniteza.

Španielsky kouč svojmu krajanovi neochvejne verí a pravidelne ho stavia do základnej jedenástky, v prípade plánovaného odchodu po odchode Daniela Sturridgea do Liverpoolu však potrebuje mať v ofenzíve ďalšiu alternatívu.

Navyše sa obáva Torresovho enormného zápasového vyťaženia, preto by v druhej polovici súťaže rád pristúpil k väčšej rotácii hráčov.

"Fernando je víťazný typ. Určite pochopí, že ak chceme vyhrávať, musíme využívať celú šírku kádra. Som si istý, že to akceptuje," uviedol Benitez pre oficiálnu internetovú stránku klubu so Stamford Bridge.

Torres v prebiehajúcom ročníku nastrieľal vo všetkých súťažiach dokopy 14 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Torres je ochotný začínať z lavičky, tvrdí Benitez