Toronto Maple Leafs si uctilo Douga Gilmoura

SITA|1. feb 2009 o 13:38

Dres s číslom bývalého kapitána tímu zámorskej hokejovej NHL Toronto Maple Leafs Douga Gilmoura v sobotu vyvesili pod strechu Air Canada Centre.

TORONTO.

Žiaden hráč tohto kanadského klubu by si tak v budúcnosti nemal vybrať číslo 93. Gilmour je sedemnástym takto ucteným hokejistom v histórii Toronta, oficiálne sú však vyradené iba dve čísla - 5 (Bill Barilko) a 6 (Ace Bailey). "Každý večer ste nás verne povzbudzovali, inšpirovali ste nás a my sme vďaka vám boli oveľa silnejší. Dúfam, že si zachováte lásku k hokeju aj v budúcnosti. Milujem fanúšikov Toronta," odkázal počas slávnostného ceremoniálu prítomným priaznivcom rodák z Kingstonu. Tí ho privítali skandovaným pokrikom "Dougie!

Gilmour, ktorý profesionálnu kariéru ukončil v roku 2003, bol kľúčovým hráčom Maple Leafs v 90. rokoch. Dres tradičného klubu si obliekal medzi rokmi 1992 - 1997 a v sezóne 1992/1993 vytvoril klubový rekord v počte získaných bodov v jednom ročníku - 127. Gilmour sa po skončení aktívnej činnosti začal venovať trénerskej profesii a v súčasnosti je koučom tímu OHL Kingston Frontenacs.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto Maple Leafs si uctilo Douga Gilmoura