Wales na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Gareth Bale v drese Walesu.
Gareth Bale v drese Walesu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 01:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Walesu na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Wales je súčasťou skupiny B.

Ktorých hráčov Walesu sa oplatí sledovať?

Gareth Bale (33 rokov, útočník, FC Los Angeles)

Jeho výkon v kvalifikácii vôbec nenapovedá tomu, že už má 33 rokov. Kapitán waleského tímu pomohol k postupu jeho tímu piatimi gólmi.

Bale je nesporným talizmanom Walesu, čomu nasvedčuje aj posledný kvalifikačný zápas v play-off proti Ukrajine. V 34. minúte strieľal priamy kop, z ktorého si loptu do vlastnej brány dorazil kapitán Yarmolenko.

Od najlepšieho futbalistu waleskej futbalovej histórie sa teraz očakávajú najlepšie a najvplyvnejšie výkony, keď sa jeho krajina prebojovala na MS po 64 rokoch.

O jeho skúsenostiach hovorí už len fakt, že je päťnásobný víťaz Ligy Majstrov a aj trojnásobný šampión Svetového pohára klubov FIFA.

Daniel James (25 rokov, záložník/krídelník, Fulham FC)

Novinármi nazývaný „ďalší Gareth Bale“ začal svoju seniorskú kariéru vo Swansea, odkiaľ bol odkúpený Manchesterom United za 15 miliónov liber po prvej sezóne druholigového futbalu.

Na konci minulej sezóny vymenil Manchester za Leeds v 25 miliónovom obchode, odkiaľ ho poslali po štyroch zápasoch v aktuálnej sezóne na hosťovanie do Fulhamu.

Po tom, čo si urobil meno ako krídelník, bol James nasadený vo svojom národnom tíme aj ako stredový útočník a v Katare by sme ho mali vidieť skôr v tejto úlohe.

Daniel nie je štandardný útočník, ale je to talentovaný futbalista s neuveriteľným tempom, ktorý dokáže vytvárať šance.

Svojim útočným pôsobením vytvára viac priestoru pre ostatných hráčov, čo by sa malo v kombinácii s ostatnými útočníkmi Walesu pretaviť do dobrých výsledkov.

Brennan Johnson (21 rokov, útočník, Nottingham Forest)

Johnson je ďalším mladým útočníkom, okolo ktorého je neustále priveľký hluk. Zašlo to s ním až tak ďaleko, že je nazývaný „budúcnosťou waleského futbalu“ a existuje veľa expertov, ktorí s týmto vznešeným tvrdením súhlasia.

Hviezda Nottinghamu prináša do waleského tímu množstvo ofenzívnych taktických možností, vynikal ako tradičný útočník.

Vynikajúca technika, schopnosť vyniesť loptu, pohyb a určovanie tempa hry z neho urobili jednu z najhorúcejších útočných vyhliadok v anglickom futbale. Hoci môže začať v Katare iba ako náhradník, nepredpokladajte, že to zníži jeho výkonnosť a efektivitu.

Kompletnú nomináciu Walesu nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Wales na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?