Portugalsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Portugalska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Portugalsko je súčasťou skupiny H.

Ktorých hráčov Portugalska sa oplatí sledovať?

Cristiano Ronaldo (37 rokov, útočník, Manchester United)

Portugalská legenda CR7 prišla do reprezentačného tímu v roku 2003 a odvtedy odohral v službách Portugalska 191 zápasov, v ktorých nastrieľal 117 gólov.

Päťnásobného držiteľa Zlatej lopty za najlepšieho hráča roku všetci poznajú z pôsobenia v Reale Madrid, s ktorým získal 4 trofeje Ligy Majstrov, 3 tituly Majstra sveta klubov či dva ligové poháre.

Veteránovi momentálne pôsobiacom v anglickom Manchestri United chýba už len medaila zo záverečného šampionátu, ku ktorej mal najbližšie na MS 2006 v Nemecku, kde tím Portugalska skončil štvrtý.

Portugalský kapitán, ktorý priviedol Portugalsko k titulu Majstra Európy, má v Katare najvyššie ciele, keď sa ocitá v tíme nabitom hráčmi na vrchole svojej kariéry.

Joao Cancelo (28 rokov, obranca, Manchester City)

Tréner Portugalska Fernando Santos si myslí, že Cancelo je momentálne najlepším krajným obrancom na svete, čím jednoznačne naznačil Cancelovo postavenie a jeho dôležitosť v tíme.

Cancelo uprednostňuje hrať na pravom boku obrany, no nemá problém s ľavou stranou a v drese Manchestru United tréner Pep Guardiola využil jeho flexibilnosti, keď ho nasadil aj ako stredového obrancu.

V kvalifikácii na MS 2022 v Katare sa predstavil vo ôsmich stretnutiach, kde odohral tretí najvyšší počet minút z celej zostavy – 694 minút a napomohol svojmu tímu dvomi asistenciami. 

Ruben Dias (25 rokov, obranca, Manchester City)

Rovnako ako Cancelo, aj Dias je výsledkom futbalovej akadémie portugalskej Benfica Lisabon, aj keď z inej generácie.

Cancelo s Diasom vytvorili skvelé duo v zápasoch v Premier League. Tréner Manchestru City Pep Guardiola sa o Rubenovi Diasovi vyjadril ako o najlepšom podpise, aké mohol v anglickom veľkoklubu urobiť.

„Usiluje o dokonalosť vo všetkom, čo robí, na ihrisku aj mimo neho. Vždy hrá dobre a všetkých naokolo neho tiež prinúti hrať dobre. Je to veľkorysý hráč a vždy premýšľa o tom, ako by mohol pomôcť svojim spoluhráčom na ihrisku."

Kompletnú nomináciu Portugalska nájdete na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Portugalsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?