Kostarika na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Futbalisti Kostariky.
Futbalisti Kostariky. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15 (aktualizované 20. nov 2022 o 16:15)

Aké sú najväčšie mená v nominácii Kostariky na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Kostarika je súčasťou skupiny E.

Ktorých hráčov Kostariky sa oplatí sledovať?

Keylor Navas (35 rokov, brankár, Paris Saint-Germain)

Nesporný hrdina kostarického futbalu a jedno z najväčších mien v histórii futbalu v Strednej Amerike, výkony Navasa medzi žrďami na MS 2014 v Brazílii pri postupe do štvrťfinále jeho tímu mu vyniesli vysnívaný prestup do jedného z najslávnejších klubov na planéte – Realu Madrid.

Zohral podstatnú úlohu v historickej ére Realu Madrid pri zisku troch titulov v Lige Majstrov a v štyroch tituloch Majstra sveta klub. Kvôli nekonzistentným výkonom a častým zraneniam si našiel nový domov v Paríži Saint-Germain.

Experti sa zhodujú, že bez Navasa by sa Kostarika nedostala do play-off o poslednú miestenku na MS proti Novému Zélandu, kde s čistým štítom podržal svoju krajinu.

Bryan Ruiz (37 rokov, stredopoliar, Alajuelense)

Pre kostarického futbalového veterána budú MS v Katare reprezentačnou bodkou v kariére.

Kapitán družstva odohral v drese Kostariky 146 zápasov, v ktorých nastrieľal 29 gólov.

Strelec kľúčových gólov na šampionáte v 2014 proti Taliansku a Grécku bol nápomocný vo svojej takmer 20-ročnej kariére belgickému Gentu, anglickému Fulhamu, portugalskému Sportingu a teraz oblieka dres domáceho Alajuelense.

Zatiaľ čo krajina chystá majestátnu rozlúčku so svojim futbalovým maestrom, Ruiz tvrdo trénuje, aby mohol s jeho tímom zopakovať, ba až prekonať, výsledok z Brazílie.

Joel Campbell (30 rokov, útočník, FC León)

Najlepší strelec Majstrovstiev Severnej a strednej Ameriky hráčov do 20 rokov 2011 bol a aj vždy bude odhodlaný podať najlepší výsledok v národnom drese, bez ohľadu na klubovú formu.

Bol súčasťou historického kádra z Brazílie 2014 a ako skutočná národná ikona zaznamenal prvý gól tímu na tomto šampionáte, keď naštartoval výhru proti Uruguaju vyrovnávajúcim gólom (3:1)

„V tridsiatke už mám celkom slušnú úroveň skúseností a toto budú moje tretie majstrovstvá sveta. Užívam si futbal a každým zápasom sa cítim silnejší," povedal o sebe šikovný ostrostrelec Campbell.

Kompletnú nomináciu Kostariky nájdete na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Kostarika na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?